Saturday, January 28, 2012

~penat lyn si AIEN~

hello-hello-hello my fellow readers...ape habak hang semue...cuti skool sempena raye cina da nak habis da ni....TAk nak Gi skool...."bley plak ek xnak blik skool"..kang da habis skool...bwu rase cam nk terbg blik skool..hahhah...Cuti ni aku byk spent time at JB nan cousin2 aku...N kat Home sweet Home aku...ahhahaah

nak twu pe yg wat at uma mse bowink2 tu?hhaha,,keje aku mengedot gmbo jek ar...gne kreativiti sndri..xpyh gne Pizap ke Picnik ke Photo scpe ke Photoshot ke...n ape kejadah lagi lar dgn app mengedit gmbo...aku hnye gne MICROSOFT PowerPowerpoint..and Snipping tool yg de kat notebook aku nih..haha,*kene bijak tuk gne lappy sndiri..*....

     first gmbr di edit....


first trying.....oke lar...hahahahahahah..yang ni plak secnd trying...


ni cousin aku....aku sje jek edit gmbo die......hah...yg kat bwh ni plak...die edit mlm lepas kenduri...aku join sekaki...tolong die...


ahha..da siap edit ni..kami pun bermuka buku dulu lar..hahaha..puas kene kan org..kutuk org....kite owg smbung blik mengedit...kli ni au pning layn kepale die..kjp nk ni..kjp nak tu..mte da ngantuk sbb jam mnunjukkan pukul..2.00 pagi..hhaha...penin2 lyn die...

ni lar gmbr nyer...after da byk kli try akhirnye dpt gak hasil kan gmbr yg bley lar thn cntik nyer...dan dpt puaskan hati si AIEn ni...


aku pulak yang jeles tgk gmbr ni...pnt aku edit...tpi yg cntik nyer at gmbo die jgk....dgn bongkak die kte die cut..*weeeekkkkkssss....*hahahahahhahaha


ahhahahaha...anyway..aku ni emg sllu kne buli dgn cousin aku ni..terutame nyer dlm bab gambo2 ni..aku lar yg jdi PHOTOGRAPHER tak BERBAYAR cousin2 aku...


ni lar bdk nyer..emg poyo....nmpk tak ade kelibat kepae kat tepi uh..aku yg tolong tekan kan kat notebook aku amik gmbo die...emg poyo..


hahah..k lar....papai my readersssss....

Saturday, January 21, 2012

kehilangan seorang insan yang bernama atok.

Assalammualaikum...kepada readers2 ku yang amat aku hormati..ku mohon sedekah al-fatihah buat arwah atok aku bernama Hamzah B.Abd Rahman yang telah pun kembali ke rahmatullah pada hari jumaat pagi.Berita ini amat membuat hati aku umpama dicabut..Tangan aku menggigil,jantung aku berdebar,airmata ku jatuh menyembah bumi...Tidak aku sangka-sangka insan satu-satu nyer bernama atok telah pergi meninggalkan kami semue...Aku redha Ya Allah...Aku bersyukur kerana aku mampu jadi kuat di hadapan saudara aku..

Segala nya terjadi.......

pAgi tu,hati aku rasa tak sedap..Mood aku drastik berubah..Selalu nyer aku ke sekolah dengan perasaan yang gembira..Tapi hari tu..aku rasa lain..Mase waktu Subjek Inggeris dengan miss...hujan turun dengan lebat..Hati aku turut sayu dengan kedinginan hujan..Tak tahu sebab ape!!Fikiran aku jauh berterbangan...Jauh dri pngajaran Miss...

Sesi pembelajaran aku diteruskan dengan subjek kimia..Mood aku kembali seperti biase...TErlihat gelagat rakan kelas aku yang mengeletek hati..Tapi itu sementara..sedang aku leka dengan pengajaran...Kedengaran pegumuman dari pejabat..'perhatian kepada pelajar bernama siti nadzirah bt mazlan dari 5A sila datang ke pejabat dengan segera..'semua rakan aku terpinga-pinga.Jantung aku turut berdebar..'ape aku dah bwat?Aku de wat slh ke?atau de pe2 terjadi?'segala nyer bermain di ingatan.Dengan langkah kanan aku berjalan terus ke pejabat..Kelihatan Abang aku sedang menulis di pejabat.Aku bertanya 'kenapa wei?'dengan selamba abang aku menyuruh aku ambil beg untuk balik.'kenapa?!'aku bentak untuk meminta jawapan..'atok ninggal..'..dengan serta merta dunia aku ibarat terhenti..Perjalanan aku untuk ambil beg di makmal terasa jauh..Langkah aku menjadi perlahan..Ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku kehilangan insan satu-satu nyer datuk yang aku tinggal..kini telah pergi meninggalkan kami...Aku masuk ke makmal..'cikgu,saya kena balik..'suara aku bergetar..menahan nagis..menahan airmata yang mahu jatuh menyembah bumi...Kawan2 aku semua ingin yahu ape yang telah berlaku..aku hanya mendiamkan dir hingga mereka bertalu-talu menanyakan soalan..'Atuk aku ninggal!!!!'hati aku ibarat mahu menjerit  sepuas-puas hati untuk meluahkan hasrat aku tak nak berkata-kata!aku taknak perdengarkan suara aku yang menahan nangis..

Dalam perjalanan,aku menahan nangis..Airmata dapat aku tahan..Tangisan pun aku hilangkan untuk menutup kesedihan...Hingga lar aku menelefon akak aku di P.D...Dia menangis teresak-esak..Aku yang pada mula nyerr dapat menahan nangis turut mengalirkan airmata..Perjalanan selama  2jam betul2 membuat aku rase ingin terbang terus ke Jb..

Sesampai aku di rumah makcik aku,Aku terlihat sekujur tubuh di perbaringan di hadapan aku.telah siap di mandikan dan dikafan kan.Aku hanya mampu untuk berdiam..memandang wajah2 saudara mara dan sepupu ku yang sedang bersedih..Lantas aku mengambil yassin..membaca kan yassin untuk atok tercinta.Sesudah baca,Ain(sepupu aku yg menjaga atok aku)menangis..Aku menjadi bahu untuk dia melepaskan kesedihan dihati...aku turut sedih....

Lepas solat jumaat,jenazah akan di kebumikan..aku tak mampu untuk menicum jenazah arwah atok aku..Aku hanay memandang dengan hati yang walang.Jenazah disembahyangkan di masjid berdekatan.KEmudian di bawa ke tanah perkuburan bukit alif...Semasa melihat jenazah di masukkan di liang kubur..Hati aku hanay memandang sayu..HUjan turut turun..Umpama mengetahui betape sedih nyer hati kami...Talkin dibaca kan..DAn akhirnya tujuh langkah orang terakhir telah pun pergi..kami semua bergerak pulang..

***semoga roh atok dicucuri rahmat dan di tempatkan di golongan orang beriman..***


sayang atok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, January 15, 2012

wanna to share some song!!!!

ni lagu untuk si dia....winks~winks~

I love u (najwa latif)


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta
Tanpa berkata atau berpandang mata

Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu

I’m sorry but i love you
I’m sorry if i miss you
Even if i can’t have you
You know i’ll always be there for you

Mungkin kita tak bersama itu takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if I miss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love yoU




***ni lagi satu..filem favourite aku...***


Ombak Rindu by Hafiz & Adira

Adira:

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz:

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Adira:

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira:

Hanya mampu terserah
Moga cahaya tiba nanti

Adira:

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Hafiz:

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



**dan ni pulak drama favourite aku....**





Lirik Lagu Penerang Hati – Sixth Sense dan Saujana

Mencinta Mu terangkan jiwaku
Merindu Mu hatiku selalu
Hanya diri Mu satu cintaku

Tak akan mampu ku jauh dari Mu
Satu nafas ku harap Kau ada
Hanya pada Mu Tuhan ku rayu

Chorus
Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu seluruh jiwaku
Kau terangi aku

Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi

Jangan pernah kau menjauh

Ulang Chorus 2x



Saturday, January 14, 2012

testing-testing..HAHAHA

ni selendang wane merah..aku berkenan dengan warne die..hehehehe

yang ni pulak...cantek dengan polka dot nyer..ahhaah..cam budak2 nak polka dot...

ahhaa..yang ni pulak aku memang nak bli tudung bawal itam de manik2 nih..hahah...lme seh aku tak pakai tudung bawal..asik pakai tudung sarung ..kalu classmate au panggil tudung indon..hahah

PASHMINA...hehe..ni pulak sje jek aku try...aku suke colour die ..wane itam,putih,pink purple gitu..hahaha..

assalammualikum...wahai kaum hawa seluruh dunia....jgn jadi cam aku au!!!ahhahahamalam tadi aku habis kan RM50 semata-mata bli selendang dgn tudung...*betape boros nyer aku!*saje nk melaram gne selendang n tudung baru..tak kan tak boleh kot..Klu tak boleh...korang boleh2 kan yer..hahah...







PEace No wArrs!!!!!!

free time!!!!

assalammualaikum my fellow readers..lme jgk aku tak bercerite..ahhaha...buzy laar sejak dua menjak nih..tak sempat nak post pe2 kat blog...anyway i would like to say thanks to my beloved cute fwen...bcoz die sudi mendesign kan saye nyer blog nih..hehe...thanks dak cute...------>>Mimie--------------------->>
comell un ??tgk lar tepi die uh..hehehehe..








hmm..ni nak tnye nih korang da pasang niat(azam) blom tuk taon nih..hmmm..kalau belom pasang cepat2 yer..bak kate sape tah..'tanpa matlamat..hidup kite takde hala tuju nyer..'lebih kurang lar..sebenarnya aku hentam jek pon..hahaha..Azam aku.........eh..ade lah..kene dirahsie un cikit...haha..tapi the most importan is..aku nak straight A's in spm '12....amin.....




taon ni aku da msuk fom 5 daa....Akak fom5 gitu!ahhaha....terharu seh bile bdk2 bwh pggil akak2...uhuhuh...best tol!!bile da msuk fom5 nih mcm2 lar nk kne pikir..nk kemane lps SPM ti..kene fikir awal2 tol x?klu tak ti terkial-kial cari IPTA & IPTS ...kan leceh tuh!ahhah...



tibe-tibe aku teringat kan suasana lame..mase kelas 2arif 3arif dulu...



*****ape aku merepek hah?******