Sunday, February 26, 2012

~ trying is better than do nothing ! ~


holla...selamat kembali menbaca story yang tah ape2 tah...si BLOGGER emg da suke menaip tol x?? haha..like aku..asik nak menaip jek kerje nyer..klu tak taip kat BLOG...kat FB..klu x jgk..taip kat DIARY yang aku install tuh !! application bwu aku install..bwu best de DIARY kat MR.LAPPY nih !! DIARY tulis nyer pon ade gak..tapi da lme tak tulis..hehe..pnt tangan nak menulis...pas uh klu tulisan cantik xpe..ni hanya TUHAN saje yang tahu !!

oke..sebelom aku meneruskan..
aku nak wish dgn sorang member baek aku..
dedicate to:
NABILAH ZAINAL
coz da jumpe SOMEONE yang mungkin bley bwat kau lupe MR.YAYA..
ape name bdk tuh ?? MR.F !!!
terperanjat aku bile bace blog kau !! ahha..
P/s : SAMA TAPI TAK SERUPE !! ahhaha
semoge kau bahagie selalu k !! tak mao nangis2 lagi !! kesian dekat MR.YAYA tuh nanti !! kene sebat dgn tulang rusuk kaw..cool k !! 
ape pon aku cuma nak kaw bahagia k ....tapi..
de owg ckp klu kite nak bahagie..kite mesti memaafkan dan minta maaf dari orang yang mungkin kite pernah sakiti or disakiti..
kaw paham maksud aku un ?? 

just say....


easy,right ?? x kesah lar care kaw camne ..yg pntg kau da mintak maaf...
zaman da maju sis !! FB ? SMS ? just do it !!
*bile hati da berkate..jiwa kene ikot !..haha*

okay !! tutup story about member aku tuh !!

now...story aku pulak !! 

lately nih jiwa aku kacau seh !! esok nak exam !! feeling aku asik kene kacau jek !! argghhh !! serabot !

urhhh !!! tension meh !! aku pun tak tahu lar kenape !! nak kate hati sakit !! yes emg sakit giler weh !!
nak kate jealous !! tah...maaf !! no komen !!
urhhh !!! cool - cool -cool....

how to cool our mind and heart ???

solat !

bace alquarn !

the way to reduces HATI YANG TAK TENANG !!

trying !!!

YA ALLAH,bantu lah aku dalam menenangkan jiwa aku supaya aku boleh menjalani perjalanan hidup aku dengan tenang dan tanpa marah,sedih mahupun ape sahaje yang boleh membuat aku tidak bersemangat...Berikan aku kesabaran YA ALLAH...sesungguh nya engkau lar yang MAHA PENYAYANG lagi MAHA MENGASIHANI...



*trying to forget him..but i can't !!
*trying to be someone who can face all challenge !
*

SELAMAT MEMBACA !!

melemparkan pandangan yang jauh
supaya aku bisa lupakan kau..

trying again n again agar aku mampu lupakan perasaan aku kat kau..

dan try lagi sampai aku sendiri nangis tanpe tahu ape sebab nyer...
JUST SO TIRED OF BEING ME
sbb asik CUBA n CUBA..

Aku akan cuba hingga akhirnye aku mampu tuk terbang jauh dari kau..
T>R>Y>I>N>G  I>S  B>E>T>T>E>R  T>H>A>N  D>O  N>O>T>H>I>N>G


Friday, February 24, 2012

~BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI~


see !! aku emg nk buat dua post hari nih !! first da selesai !!
and now...
ready ?? 
p/s:kowg kene tahan kan hati kowg..takut terguris sebab ayat aku...




ish ! actually aku geram nan classmate au..jeles giler wei ! die owg leh jalan mane2 jek..MAK BAPAK die owg bagi green light..but aku ?? urrhhh ...tension wei!! 
aku teringin giler kot nak jalan-jalan dengan geng aku..kengkawan aku !! ingat aku ni ape ?? asik nak dok bwh ketiak die owg tuh !! kawan aku semue dapat berdikari sendiri !! aku ?? ape aku dpt hah ??




see !! tgk burung uh..bebas jek terbang kat langit yang biru tu..aku ?? urhh...x yah cakap lar wei !!
ape pon aku malas nk sambung bercerite agi....
WAT SAKIT HATI JEK ADELAH WEI !!!




macam gmbr nih...

B.E.R.D.I.K.A.R.I
..BERDIRI atas KAKI SENDIRI..




~hati aku pedih wei ~


hye..berjumpe lagi pade story kali ni....
-story-story-


hujan turun menyembah bumi..kau basuh lar luka di hati aku..hilangkan perasaan sakit,kecewa,benci,hasad dengki,iri hati,geram di hati aku supaya aku tidak menjadi insan pendengki dan pembenci di dunia ini..sungguh aku tak mampu untuk membuang segala perasaan ini di hati aku..


maaf kan aku yer...sebab aku ternangis kerana kau...aku tak nak nangis sebab kau coz what ti kat akhirat kau kene sebat dgn tulang rusuk aku..kesian aku kat kau...maaf kan aku yer..aku tak mampu tuk tahan tangisan aku lagi..perkara tu buat aku betul2 rase sakit hati...maaf yer awak...


aku penat jadi seorang yang asik nangis walaupun menangis sendiri...nangis dalam hati..cukup lah selama ni aku tahan dengan tangisan ni..dan aku tak sanngup lagi !! aku izin kan kau pergi..biarkan  aku jaga hati ini..rawat luka ini..aku nak tengok kau bahagia..walaupun aku menangis airmata darah sekali pun ia xkan mampu tuk ubah ape2...
x mampu..


sekian............


Friday, February 17, 2012

mAuLiDuR rAsUl (kanak-kanak ribena)


hye..readers !! okey ! hari ni nak cite sal majlis pagi tadi !! MAULIDUR RASUL..oke emg bes taon nih..pada kite org lar ..coz tanpe perancangan hampir..HAMPIR kesemue dak 5ARIF bersatu posing depan kamera !! terbaekk lar derrr....
ce tgk gmbr nih...


suke tak tgk gmbo nih ?? haha !! klu suke.thanks a lot !! klu tak suke..xyah tgk..ti sket mate...hahaha..sebenarnye kami satu kelas SUSAH dpt amek gmbo ramai-ramai..tak tahu lar..TAHUN 2012 ni bley plak..hahaha...LAST YEAR kat SMKSM un ???
lepas ti tah bile lagi dpt gelak-gelak lagi same2..
huahhh..like it beb !!

oke...just wanna you all yg tgh bce ni 
tgk2 gmbr2 berdue-due kami..
oke..sbelom tgk sila bce p/s k !!
P/s : kami bukan couple ! kami classmate !! hahah..sila buang tanggapan anda yer..
FADLI n PUTERI
ce komen ckit ??

AFIQAH n AZIZY

AZIZY n AMANINA

FAHMI n AFIQAH
aku twu gmbr ni plg sweet !!! ahhaa

AFIQAH n MUHAIMIN

NADZIRAH (aku) n FAHMI
rambot serabai lar derr

NORA n FAIZ

NORA n FAHMI

AZNA n FAHMI
ni sweet gak !!!

NADZIRAH n FAIZ
blkg aku de hantu !! hahaha
oke da tgk ??? oke..tutp story tuh !! haha...ade lagi gmbr dri budak kelas len..but..hehe...5A only yer..tpi ce tgk stu gmbo nih
MELISA n FADLI (classmate aku)
oke tuh jek kot..jap sebelom mengakhiri segale bebelan..celoteh yg merapu meraban...aku nk ckp sikit !!
mood aku rini...
:happy:
(gi skool x pki bju skool)
:geram:
(jln nk pi skool pon kene jammed,sudah nyer kne jalan kaki )
:happy:
(tgk kwn2 aku pki wane wani)
(snap sane..snap sini)
(tgk gelagat kwn2 aku)
:moody:
(tibe2 teringat kat die !! arrhhh..KACAU betool larrr)
(terpikir satu bende sme de perlu atau x perlu)
(betoolll atau tak betoolll)
:happy:
(tgk pic2 budak2 nih..)
:baran:
(nk gi kelas skola pon susah !!)
(nak suruh anto ke skolah pun xnak )
:moody:
(smbung baran kat rumah tdi)
:senyum 1:
(just tuk kwn2 yg tegur2 aku.)

mood x seimbang un ?? hahha...
jgn pelik lar..
k...like pic nih..even die owg menyemak..tpi nseb bek gmbr nyer cntek..
fantastic gitu !!
ahaha
ok lar semua....selamat tinggal..dan selamat membace


ASSALAMMUALAIKUM w.b.t



Sunday, February 12, 2012

trying !!!!

oke ! entry ni aku try jek bab uh sikit k..mls nak berceloteh !! hahah
ce tgk i punyer ASSALAMMUALAIKUM tuh ??
bwu bwat tuh !


signature bawah tuh plak pon bwu buat !!
oke 
senang cite mood aku hari ni mencerie un blog aku...


oke !!
papai !!


ASSALAMMUALAIKUM w.b.t

Tuesday, February 7, 2012

~ ? SPM around the corner ? ~

yess..bace tajuk pon da gentar un bgi sesape yg amek pekse BESAR SPM nih??
same like me !! asal pikir skool jek .. pkir SPM !! SERAM !! lagi seram dari tgk filem HORROR !

P/s : PMR dulu pon x rase cam nih weyh !!!

nmpk sgt aku takut un ?? yes ! memang takut pon ! 
takut eemg takot tpi study aku tah ke mane !! hujung minggu jek aku lupa daratan !
laptop da macam buku !
buku tak pndg lgsung ??
PELAJAR FORM5 ke tuh ??
INTERNET ??
ta reti nak manfaat kan !
FACEBOOK ?? 


BLOG ??



arhhh...asik fikir jek !
klu hari skool ??
ptg ofcoz aku TIDUR..zzzzz
mlm bwu terhegeh-hegeh nak study lah nak buat homework lah..
ARGGHHHH !! semakin LEKA !! nape x leh FOKUS cam FORM3 dulu ??
argghhhhh !!!!!

what should i do ??
jerit je ke ?? diam jek ke ?? ketawe jek ke ??
klu boleh memang nak buat cam tuh !!

CITA2 besar...nak dpt STRAIGHT A's !! tapi..
USAHA nyer ???
HABUK pun xde !!

HEYH NADZ !!
wake up !! jangan duk LEKA !!
tanpe USAHA kau TAk kemana tahu !!
mane SEMANGAT kau yg BERKOBAR-kobar nak dpt STRAIGHT A's uh ??
da hilang ?? atau kawan-kawan kau yg pindah tuh da bawak lari ??
heyh...don't remember them too much !
REMEMBER your BOOK !! STUDY !!
tingkatan 5 tgh bljar...hbes tingkatan 4 ??
bile kau nak kejar ??

KIMIA tingkatan 4??
tonggang langgang lagi !! tah ape yg ko fhm aku pun tak tahu !

ADDMATH ??
wahhh..faham ! latihan leyh buat !
but EXAM ???
SERABUT !! BYK TELOR !!

p/s: knpe latihan leyh buat tapi exam x leyh ???

BIO ??? ohh  favourite !!!
SANGAT suke !
BUT asyik mengantuk jek kan dlm kelas ???
ZZzzz...argghhhhh....zzzZZ
stop IT !!!!
jgn ngatok lah MATA !!

FIZIK ?? wahh ..form 5 leyh FOKUS !!
cikgu ZAI yang ajar..MASUK OTAk TEROS !!
habes FORM 4 nyer bile kau nak kejar ??
yang cikgu HAMDAN ajar ??
BILE KAU NAK KEJAR ???

p/s : jgn tak terkejar sbelum SPM sudah ler

BM ?
belajar MAEN2..belajar dalam AIR-COND un ??
sebab uh MAEN2..

BI ??
love it !!! but always kering IDEA !!
SLOW gile nak dpt IDEA bwat ESSAY !!
org lain da 1 m/s da..AKU ??
PENDAHULUAN pon x wat lagi !!

MM ??
wahh..makin MALAS nak wat LATIHAN kan ??
MEMANG !!

SJ ??
lagi malas nak MEMBACA kan ??
bace pon TAK MASUK !!
TAK INGAT !
Macam mane nak INGAT ???
SERABUT !!!

PI ??
hhmmm..ngantuk tuh number satu lar beb !!
TENGAH belajar..
SYAITAN dok NGACAU suh TIDOR !!!
SYAITAN mane SUKE manusia belajar AGAMA !!
urhhh....TAHAN ngantok jek laaarrr..

arhhhhhh..bile nak INSAF nih !!!
I NEED YOUR HELP !!!
please help me !!
nk exam SPM nih !!
cite-cite nak jadi PENSYARAH nih !!

DOAKAN aku yer...


ASSALAMMUALAIKUM w.b.t


Monday, February 6, 2012

~ ?? first love ?? ~

hari nie aku skodeng blog bestfwen aku..
IF korang bace.pasti nyer kowg akan rase kesian..aku tak tahu lar sampai bile die perlu tunggu si MR.YAYA tuh ??hmmm..dulu aku macam tuh..but aku tak tunggu cuma i need a time to forget MR.TaTa.I'm trying as i can !!ramai yang ckp perjanjian aku pasal
"no couple until 18 !"
sbb aku tunggu MR.TaTa tuh ? owhh.SHIT ! emg aku janji kat diri aku sebab DIE ! sebab DIE maka jadi JANJI nih !but BUKAN aku TUNGGU DIE.Die old story aku !!
Aku TAk pernah tunggu DIE.
macam2 aku cuba tuk lupakan die !! mcam2 !!DIE lar manusia pertama yang buat aku msuk alam CINTA MONYET !!
actually aku buat perjanjian tuh tuk aku jauhi "COUPLE + LOVE" supaya aku leh fokus dekat STUDY..
STUDY COME FIRST!!


now aku happy sebab dgn perjanjian nih...aku mampu jauhi COUPLE + LOVE..sampai aku sanggp simpan perasaan suka kat SOMEONE semata-mata untuk JANJI aku ???
i'm happy !!!

yes !! first love memang susah tok kite lupekan but di mane ade kemahuan di situ ade jalan...Selagi aku hidup dalam BAYANG2 die..Selagi tu aku tak mampu tuk buka hati nih untuk sesape !! 

P/s : jgn terlalu menyayangi orang yg belum pasti ia jodoh kite..

FACT : ramai yang kata aku anti lelaki sbb aku tak gemar talk about BOY ! Tak babit about love ! who said ?? aku same cam GIRL lain cuma..KISAH SILAM da ajar segale nyer...

BEBAS dari SEJARAH CINTA !!


sekian..
ASSALAMMUALAIKUM w.b.t


~ vanilla coklat ~

Assalammualaikum..hari nie aku nak cite sal favourite drama aku..klu korang bce TAJUK nyer pon korang da twu ! VANILLA COKLAT TV3 SLOT LESTARY !

aku like gile cerite nih..cerite nyer SWEET GILER..nak twu ??mse AIMAN HAKM RIDZA ni msuk mentor dulu..SERIUS aku tak heran pon.XSUKE lagi de lar but bile die BERLAKON ni nmpk HANDSOME plak die..
hahahha..I'm NOT GEDIK k ! aku susah n kte artis2 MALAYSIA nih HANDSOME.IF PELAKON uh betul2 handsome aku ckp ar handsome..ahahahha
cam AORAN AZIZ,ADI PUTRA,ASHRAF MUSLIM n ni jek kot..huarrrrhh..hahhahhaha
klu artis perempuan plak..ofcoz TIZ ZAQYAH,HELIZA HELMI,DATUK SITI NURHALIZA,SHILA AMZAH,IZARA AISYAH,DIANA AMIR, n ramai lagi lar...tpi yg plg cntek di mate aku..artis yg pki tudung.LOVE IT..DA Lar cntek..pas uh pki tudung makin cntek beb!


~~~~lari tajuk lar plak~~~

sebenarnye aku x sabo gile nak tggu ESOK..sng ckp setiap nak hari selase emang aku x sabar..CERITE NYER SEMINGGU SEKALi !!! argghhh..da lar cerite ner sweet !!!


k rrr...PEACE !!!
ASSALAMMUALAIKUM w.b.t

Sunday, February 5, 2012

~HIAS KAMERA~

Assalam my readers……
Hopefully korang semue sihat2 belaka.Jangan lupa makan ubat ! Hari ni aku ade mood nak menaip + membebel that’s why lar aku nk mngepost kat blog nih..FACEBOOK ? tinggal kan jek lar..ahhah..Asal muka korang nampak bowink jek ? sorry lar ea..ayat aku x se bombastic korang.Hidup korang penuh cerite…Let straight to the point. !!
Hari ni sepatut nyer ade kelas BIOLOGY dengan cikgu ROZIAH..punya lah aku bergegas ke skool sebab tkot lambat.Jam da pukul 8.00pgi..aku kat rumah lagi niih!!Ape lagi aku pun REMPIT lar pergi skool !fuhhh….sampai jek skolah budak nih kate “rini xde klas lar”  WHAT?? Ish!wat penat jek aku kelam kabut tadi..So kite owg decide tuk hias kelas.HIAS KELAS ?? haha !kelas aku da macam tadika da !
Tgh sebok2 melipat kertas..aku sempat suh kawan aku snap satu gmbr ! huarrhhhh !mood gile kamera da mai lar tuh..nah..pi lar tgk gmbo2 yg sempat aku n dak nih SNAP !


aku n aman

aku n aman LAGI !!

da mula dah si MIMIE n Aman nih..

see !! AGAIN !

and AGAIN !! ratu kamera lar die owg nih..

AMAN,mate uh kuyu jerk??hahaha..

they start their pose AGAIN !!!

wait ! asal sesat gmbo FAHMI nih??ahhha...APE PON TAK BOLEY !

tembam ??? yes memang tembam !

me AGAIN !

CIK NORA nih khusyuk pegang phone die..hehehe...

ahha..BEsar pin tdg aku un??cdgn MIMIE lar nih..

kegilaan da semakin merebak...POSE !


CHEERs!!!! kami BESTFRIEND ! jgn jealous k! ahahha

PEACE !! wait asal peace AMAN len mcm jek ???

yeahhh..dtg SYIKIN join SEKAKI..ahhaha
with pleasure my dear!

ape AMAN senyum kambing nih??haha


nak balik da....TURUN BUKIT MEH !!!ahahah

3 DARA PINGITAN..ahhaah
MIMIE,AMAN,NORA..

hehehe..tertinggal lak gmbo nih...NADZ n NORA..
ni promate name nih!



okay guys...aku undur diri dulu k..Enjoy your reading!..ahhaha...NI BUKAN HIAS KELAS NI.TAPI HIAS KAMERA!
hahahaha..anyway..I'm HAPPY today !!! THANKS a LOT to MY BESTFRIENDs + CLASSMATES !n semue yg turut menceriekan hidup aku..

PEACE !!!
ASSALAMMUALAIKUM w.b.t