Thursday, November 29, 2012

perpisahan...


FRIENDS,BESTFRIEND,BUDDIES,FAMILY  5A
After this,susah lar nak jumpe classmates kite un ?? huahhhhh !! nanti rindu..kan dah selalu,tiap-tiap hari jumpa..berjam-jam hadap muka masing2..tpi lepas nih tak dah.. 5 tahun spent time suka duka nan member kelas kan ? mesti kite sunyi and rindu die owg..alamak ! bwu bape hari dah rindu die owg !! sedih nak berpisah ! jujur aku kate kan aku emang sedih giler nak berpisah dengan die owg.PERPISAHAN tu menyakitkan…aku dah byk kali alami..lagi2 kalau kawan tuh amat berharga dan penting dan paling kite sayang…yg penting aku syg classmates aku !! aku syg dieowg cam aku syang family aku…sebab die owg  family kedua aku … camne ler kau nak hidup and nak ketwe bile dieowg xde lagi depan mate kau,nadz ..
“ kowg jgn lupekan aku heh !! igt aku !! NADZ  yg always tersenyum !!! hehehehhe !!! aku kan selalu tersenyum..penah ke aku nangis depan kowg ?? sedih depan kowg ?? tak kan ?! so ! iigt aku yg suke gelak nih eh !!aku sayang kowg ketat2 sampai JANNAH eh ! “
Tah ape lar rancangan die owg lepas nih..herm…mesti ade yang nak keje jauh2 kan ?? heheh…xpe ar…lau jauh mane die owg pergi..dgn izin allah kami akan jumpe waktu amek result ti !! aku pun x confirm agi sama ada kerja kat MUAR or kat JB.. IBU ZAH aku dah ajak aku kerja kat JB..and aku emang nak pun .. IBU ZAH kate nanti die cakap kat bapak aku sal nak bawak aku kerja kat JB..hehehe…jauh dari rumah ? nak try dulu ler..ehhehe…tapi mak aku kalau boleh x bagi aku kerja..nak suh aku duduk rumah..lau bapak aku…dia diam jek bile aku kate nak kerja..Cuma x cakap kat mane jek..aku bantah cakap mak aku ! jahat nyer aku ! aku cakap lar..aku nak ade duit sendiri..Aku nak beli brang-barang yang aku nak sangat.Sebab bile aku mintak mak ayah aku duit, tuk bile benda yang aku nak..emang spuluh tahun agi pun belom tentu dapat…takut2 tak dapat langsung jek..tuh yg aku nak kerja..nak ade duit sendiri..hehe..TERBAIIKKKKK !!!! (makcik aku lagi percaya and sokong ak dari family aku sendri) acane tuh ?? hahah… PELIK !!\
Oke lah !! sampai sini jek !! heheh !!! 

it's overrr...



Hye.. yeaahhh !! dah tamat da spm !! I’m free now…27/11 ritu abis..nih bwu dpt post ! almaklum lah.. macam-macam hal ! kabel  telefon kene curi..emg nak kene sumpah pencuri nih !! nyirap jek ! pulak tuh ! org telekom lambat giler btol kan ! nak kene saman nih ! dah siap telekom btol kan..line internet plak buat hal !! memang sengal lar kan ! aku dah bosan tahap ape tah nih !! Facebook bru jek on nih !! punye ler gian aku nak bukak !! sebulan kot aku x bukak Facebook ! SEBULAN ?? ye arr….
SPm dah tamat..so ape nak buat hah mse cuti2 nih ? emg tak terkata lar bosan nyer..nak keje.kne tggu bulan satu nanti..bulan 12 nak relaks2..relaks?? hahah..padahal sebab nak balik JB dulu..akak sedare aku kahwin..pas uh nak gi penang ! hahhah ! hope jadi lar…
For those yang dah habes SPm uh ? ape rancangan kowg cuti2 nih ? bagi suggestion sikit..xkan nak makan,tido..makan,tido..tido makan…berlemak-lemak ler jawab nyer..hehehe..kalu boleh cuti nih aku nak merayap jek !! haahha !! jahat toll aku ! maklum lar mse aku jdi student..semue xboleh..nih nak try ! heheh ! 
Weh,kowg takot x nak hadapi dunia baru nih ?? makin byk ler dgaan kite weh ! lagi lah kite kena jaga diri…aku nak pesan something kat kowg and tuk diri aku jugak..walau jauh mane kite melangkah igat ALLAH and FAMILY kite au !! insyaallah…kite boleh terhindar dari perkara2 yang mungkin bawa keburukan pada kita..
Oke guys !! tahniah dah berjaya habiskan SPM !!! gud luck for your new life…

Monday, November 12, 2012

~take a break awhile~


holla cerikola..... 
before that..
bagi member kelas aku yg lom bace ape yg aku suh kowg bce..
*bace post yg sebelom nih eh *
(bwh tuh jek)

oke !! actually nih curi2 post nih...almaklum lar...tgh bulan SPM...
SPM almost over ?/
almost ?? eh2 !! ade 5 subjek agi keyh !!
PI,ADMATH,PHYSIC,CHEMIST,BIO
rehat kejap dari ngadap buku..agaknye..membe2 aku semue tgh khusyuk baca buku.Aku nih hah ? sempat agi ngadap benda alah nih.
FACEBOOK dah di anak tiri kan...biar macam tuh aje..sebab PASSWORD x twu...suh sis aku tuka and simpan..
tibe2 teringat blog yg dah bersarang nih..nyah kau labah2 !!

oke larr..aku nak jengah jek ..tpi sebelom uh nak share satu gmbar au nan membe kelas aku mase last hari sebelom exam..
(xde dlm gmbr AZNA,FYQA)
all of us !! kami adik bradik keyh !!
aku ade 20 adik bradik !
waahhh ! big faamily !!!

just want you to know that 
aku sayang kowang sampai JANNAH (syurga)
because what ?
because you're my life,my happiness,my sadness,my heart !!
thanks for the moment guys !!
 for those yg nak twu story hari MERIAH kiteowg..
wait habes SPM ti keyh !!
aku smbung story !!!

bye !! see ya !!
gudluck another 5 subject for those yg PURE SCIENCE !!
do the best !! wish me luck too !!