Saturday, September 28, 2013

short Post !


Oh hai ! Lame kan ..x update story ? hurm ... Almaklum lar ..aku teramat lar busy dgn kehidupan pelajar matrik .. menanti tuk habes sem satu yg tggl bape  minggu aje lagi ...

nak cite nih ..aku punya giler novel .. voucher aku bantai RM100 ..just tuk beli novel .. $$$ duit $$$
tajuk : Rasa yang tertinggal , Akankah bahagia milik kita , Jodoh itu milik kita , Suami aku ustaz ...

tapi aku bwu habes bce Rasa yg tertinggal ..sumpah ! best giler ! ase kelakar ..and ase sedih .. mane tak nyer .. crite tuh mcm perli aku aje .. HaHa ..
#takeNote .. jgn jatuh hati kat kwn sendiri .. ti susah ! 

Sampai sini kot.mcm x byk story mory plak ..

ByeBye ..

Sunday, August 4, 2013

setitis air mata


hai ! hai ! and hai ! 
lame tak menjengah blog .. ape cerite skg blogger2 sekalian ? cerite skrg mesti hangat akhir ramadhan dgn syawal yg bakal tiba kan ?
btw : nak wish selamat berpuasa untuk berapa hari lagi and selamat menyambut syawal yer ! Hopefully, di akhir ramadhan nih kite dpt pertingkatkan lagi ibadah .. dan dengan syawal yg bakal tiba ..aku nak nyusun 10 jari tgn . 10 jari kaki mohon ampun dan maaf atas salah silap pada semue yg mengenali diri aku nih ..Halalkan yg lebih or kurg yer ..make it zero-zero ..

Pada aku raya tahun nih x semeriah tahun2 sebelom nyer .. sbb tahun nih semue sebok shopping sne sini ..tpi aku nan family busy dgn hal kami msg2 .. aq busy dgn buku ..mama and along busy dgn kedai makan.. ayah busy ke laut ..abg busy keje .. adik aku ..busy men game ! HaHa .. Tahun nih raye kat Muo aje .. sbb dah 2 tahun asik rayekat JB.. kang berat sebelah kang .. memang lar best raye kat JB..pada aku .. tpi pada abg and ayah aku .not happy at all .. tah lar.. mereka x mcm abg sdare and pkcik2 aku yg lain .. mereka excited nak raya ..but abg and ayah aku ..raye nih meaningless giler pada die owg .. 

Tahun nih pulak ..first time jugak ..seminggu lagi nak raya aku bwu balik rumah .. first time dok jao ..igt kan balik dpt happy nak smbut raye ble kat KMJ x beria-ria nak raya ..beria-ria nak balik rumah ade ler.. tapi ... bile balik rumah ... kosong giler rumah nih .. bukan kosg dgn brg rumah ..kosong dgn gelak tawa .. Mana pergi gelak tawa kami satu family .. rumah nih selalu di tinggalkan sbb semue busy .. sbb tuh mse aku balik ..rumah nih tersgt huru hara .. 

Dengan keadaan yg cmni laahh ..buat aku xde mood nak raya .. aku xsuka keadaan cm nih ..sampai aku x minx pon bju raya kat ayah aku even mase kat kmj aku ade call ayah minx baju raya ..bile balik rumah ..x terkeluar pon ayat ..aku tawu ayah aku busy cari duit ..tpi ..mane pergi duit yg ayah kerja pagi ptg siang malam ? pelik disitu .. kalau ayah aku simpan ..alhamdulillah . 

apepon ..i miss the old moment ..

Ya Allah,kembali kan family aku y lama pada aku .. Aq rasa aku macam dah kehilangan family ... Aku xsuka ayah aku yg busy ..pai kat rumah boleh d kira brape jam aje .. aku xsuka mama yg busy kat kedai aje .. kat rumah tuk tidur aje .. aku x suka abg aku yg giler duit and then suka enjoy ... aku x suka diri aku yg iri hati dan cemburu dgn kehidupan kengkawan aku yg semakin senang .. Aku cemburu lihat kwn2 aku yg ade abg and kakak boleh belanje .. bwk jln2 .. and supportive ... aku cemburu !! 
Hilangkan rasa cemburu nih Ya Allah .. 

Friday, July 19, 2013

cerita apa?


Hai !! lame gile aku x update blog..agak2 ade sarang labah2 tak .. *opps.. nampak x pembohongan nyer tuh ?* since aku dah sambung belajar..almaklum lar..fast track.. kegilaan mengejar segala keje2 yg kne submit amat lah menguasai diri.. Kah3x .. DAN sepanjang berada di sini .. minggu ni minggu plg busy maybe . 

Actually xde ape nak story ..just nak menggila dkat Blog .. Attention .. minggu nih sabtu aku ade ganti kuliah tuk raya .. so, straight lar aku punye kuliah ..dari isnin pai ahad ! di sini nak di highlight kan yg aku geram bile hujung minggu aku di ganggu ..tpi nak wat mcm mane ..dah name student right ? 

Anyway, after cuti raye ..UPS dah start .. See ! it means like my raya x kan jdi raya ar kan !!! .. *broken gile ayat* so, di sini !! hamboi ! disini di sana pulak dah ... oke2 . aku terpaksa lar tangguh raya lagi .... lagi ? aah !! yg form 5 x ganti lagi .. HaHAH

So, dah get ready ? aku plg takot fizik aku !!!!!!!!!!! ohno !!!yg  penting cuti mid sem yg seminggu before exam ..atau waktu cuti raya ...terpkase lar aku mengadp buku buat nota mind map.. tetibe terfikir kan cara cam tuh .. Kah3x .. lau bace aje ..alamat nyer ... tingtong kepala aku ...

so,apepon .. nak ucap selamat meyambut bulan ramadhan almubarak even dah puasa yg ke ..... *opps..lupe.. aku x terigt nak menghitung hari nk raya ..tpi menghitung hari nak balik rumah ade lahh .. hahahah*

and ..good luck for those yg fast track *MATRICULATION student !!* It's so okay .. last and this year we can't celebrate raya as happy as we need ..but the next year ..will be our happenng raya ..coz mae tuh stiill tunggu result tuk smbung degree kan ? so... Happening !!! 
so ini lah wajah classmates aku MD4 ..



antara yg rapat .. ieka and siti ..
actually rapat dgn semue member of classmates ..
abaikan muka ketua kelas(boy) aku tuh ..

Friday, June 28, 2013

just for .. whatever~~


Hai ! Nice to meet all the readers again .. 
just want to share a story in KMJ in this week ... Nak tahu ..minggu nih aku pecah rekod sebab tido dlm kul 1.30 to 2.30 PAGI ... gara2 menyiapkan Lab report Physic + Chemistry yg hamir2 buat aku pecah kepala ..as YOu know .. if you think you can do it .. you always can right ? so,finally the lab report already submit .. 
And tadi aku bantai membute in 2 hours .. Tersgt lega ! HaHa ...

Nak share something .. kat sini kite kne belajar tuh enjoy dlm buat keje2 ... sbb lau enjoy ..sedar2 jek kite dah siap .. For me , aku akan stress kalau kerja tertangguh yg byk .. serta kena submit dlm waktu yg same .. S, better jgn suke simpan keje ... lau x dpt buat habes .. buat separuh pun jdi lar .. sbb ti kau org stress and tido lewat pai 3 4 pagi ..and kul 5.30 dah kena bangun .. 5.30 ? haha ..aku kul 6 baru bangun ...

So, nothing much to story .. just enjoy your life when in matric ..At first,you will felt bad ..down .. but .. it just for awhile .. the important thing is try to friendly wif others ....  especially your classmates ..

Update : Atas Katil, Bilik E3.20,Blok Al-biruni,Matrik Johor .

Monday, June 24, 2013

1 month in KMJ ~~


Holla cericola ... ape2 aje laa...
okeyhh !! dah hari isnin ..tapi still kat rumah~ Itu nme nyer sambung cuti akibat jerebu .. Muar dan Ledang di isytihar DARURAT sbb IPU di paras bahaya .. Di sebab tuh lar aku dpt sambung cuti . Selasa ti bwu balik KMJ semula ... Dikesempatan nih lar aku menyiapkan segala kerja2 aku yg x pernah nak siap tuh .. Still dlm proses menyiapkan tutor math + graf question fizik + jotter book fizik ... tggal tuh jek masih under process .. 
FYI !
aku nak cite nih ..permohonan aku untuk tukar modul berjaya ! I got Modul Dua .. membuang bio jauh2 dari hidup aku .dan memahatkan fizik kuat2 .. Fuuh !! aku emg berani padahal bab fizik lar aku slow bagai nak gila .. *I CAN !!!* Aku dalam kelas MD4 yg tersgt happening .. tersgt gila2 .. and aku happy dgn classmates aku yg suka bercakap..and suka menganjing serta mengacau orang .. And aku x hipokrit berada di kelas itu .. Alhamdulillah aku dpt get along dgn die owg .. SYUKUR ...
And die org tersgt lar best !
Roomates aku pulak emg gile2 habes lar .. Akie,Syikin,Ewern (chinese)... We having our fun during speaking London you know .. Aku emg broken english habes lar kan .. HaHa ..bile salah pronouns..kene gelak habes-habesan .. Katil aku nan Syikin pon telah menjadi satu katill.. HaHa.. mase besday aku last week ..die owg smbut ..belanje aku mkn pizza .. Happy being their roomate .. even kecik sikit ati nih sbb lmbt wish .. HaHa .. 

Now,I must strive to achieve 4 flat ! Band 6 in MUET ! 
Jujur lar ..kadang2 rase down giler bile x leh jwb soalan tutorial + x faham certain bab yg di ajar lecture .. rase nak menangis pon ade ... bukan rse lar .. emg nangis ! Tapi kekadang happy bile keje dpt selesai dgn segera and x tangguh2 kerja .. Alhamdulillah ..

Nak tawu ? kat matrik nih aku belajar menangis .. Aku manusia yg susah giler nak nangis ... Tapi semenjak duduk matrik . sng giler nak nangis .. Xdpt jwb soalan tutorial nk nangis. x faham dlm lecturer hall pon nak nangis gak .. I always said to myself that I CAN DO IT ! FACE IT ! THROUGH IT ! ACHIEVE IT !
Doakan aku ye blogger2 sekalian ...

Saturday, June 8, 2013

ting~tong~ting


nih nak share gmbr member class aku mse secondary school yg dpt sme tempat nan aku ..

nih di snap di bilik nora .. 
F3.7
yg tudung labuh tuh bukan satu skolah ..tpi die roomate aman ..budak pt jawa ..she's very funny person ..nih kat bilik aman .
C3.8
before trun masjid ..kat blok C ..


on the way pi masjid .


and yg nih kat masjid ..
kite owg emg jemaah solat maghrib and isyak kat masjid .. HeHe .. 

*yg xsempat nk di snap picture Azna and Farhana ...
Aku : MS11 (nk tuka MD)
Nora : MS15
Azna : MS12 (nk tuka MD)
Aman : MT 7
Syikin : MT16
Fana : MT3
*selama seminggu dah start kelas .. sesi kuliah aku same dengan Azna and Nora .. 

#apepon ! hopefully dapat lar aku teruskan pembelajaran kat matrik .. sbb ritu after kuliah biology .. aku rase down giler .. call mak aku tros nangis2 ..ckp nak kuar matrik .. Nseb baik esok nyer .. aku dah bersemangat balik ... and Aku Yakin aku boleh !!! boleh !!
AZAM !!! 4 FLAT !!!!





Minggu Orientasi at Matrik Johor


Hai ... 27/5 dah lame lepas .. tapi baru rini nak story ..Almaklum lar ..bwu dpt balik rumah and dapat pgg notebook aku nih .. Rindu nak corat coret kat blog aku nih .. 
Alhamdulillah selesai dah pendaftaran kat matrikulasi .. Minggu orientasi pon dah seminggu berlalu .. Kire dah dua minggu lar aku at matrik johor .. and dapat sesuai kan diri ...hehe ..
nih gmbr bilik aku ..

bilik aku E3.20 .. di huni oleh 4 orang .. 3 malay and one chinese ..
asal die owg from jengka,pahang.. segamat and melaka ... dan aku muar ..
and bilik aku nih terletak di blok albiruni ..

budak yg satu praktikum dgn aku and facy azhar ..


yg nih antara budak praktikum yg aku rapat .. raudah and aida ..from terengganu x silap aku .. and lagi sorg Ann .. from penang .. loghat die owg emg lain giler dari aku .. bile die owg ckp laju2 .. fuh !! susah btul nak faham .. HeHe ..
yang nih jadual praktikum aku .. Ms11 .. ade kimia,bio,fizik,math,bi and ko-k ..
and aku dah mohon nak tukar modul .. modul dua ! brani x aku amek fizik and drop bio .. HiHi..maaf.. even aku minat bio tpi aku x suke menghafal ..Harap maklum ..Hoping dpt tukar ..
and ini lab kot aku ! ... mase aku try pakai and tunjuk parents aku .. mama aku kate dah macam doktor daa .. selamba aku ckp *doktor nadzirah*..
ayah aku kate aku berangan ..  sbb aku bukan nak jdi doktor pon .. HaHa ...bukan x berani nk amek bidang2 kritikal tuh ..cume memang x minat nk jadi doktor ! HeHe .. xsuke darah !!!!!



Sunday, May 26, 2013

Matrik Johor . Wish best of luck !


oh hai ! Long time no see ! kih3x .. lately busy sikit dgn hal2 beljar ..hal tolong mak aku niaga .. so,rushing sne sini ..pagi nih terbangun awal pulak . HaHa ..

Hari nih last aku berada di rumah .. lepaking di rumah .. senang ckp last day berada di bwh ketiak mama and ayah . *fuhh ..HaHa * i will leave Muar .. esok pagi2 dah gerak pi tempat belajar .. 
Kolej Matrikulasi Johor,Tangkak .
*ini lar keputusan yg aku dah buat . hope semue berjalan lancar and di permudahkan sepanjang setahun aku berhempas pulas di situ ..Nak berjaye kena usaha lebih ! no more playing like SPM .. kang menyesal x sudah pulak ..

Aku nak buktikan kat semue org yg aku mampu buat ! especially yg kdg2 x yakin yg aku mampu masuk matrik .. Maaf, aku bukan x terima cadangan kamu2 semue . cume aku dah buat keputusan yg aku sendri dah nekad . Nak masuk U tahun depan jek keyh tuk smbung degree ..semue kursus ade suah and senang nyer .. Lau nak senang ..makan tido kat rumah jek yer .. HeHe ..
so,nasihat akak kat adik2 yang SPM tahun nih or tahun seterusnya .. 
*jgn memain lagi dah ! fokus ! lagi satu buat pilihan tuk sambng belajar dgn tepat . Jangan mudah ikot kate org.. Jangan mudah ikot kate org yg memperlekehkan and merendahkan adik ..Adik adalah diri adik ! Lau adik percaye yg adik mampu lakukan ! insyaallah ..Allah permudahkan urusan adik ..
So,good luck tuk adik and tuk akak jugak yg bakal duk setahun dekat KMJ ..

segala barang aku dah prepare siap ! takot ti byk terlupe and ..my dad biase ler ! always nagging lau x siap brg . HeHe ..

dokumen ! beres !

checklist !

in one file !

and my bags ! siap semue !



Tuesday, May 21, 2013

ini hari punya story


hai ! macam lame pulak x jengah blog .. Busy ? agaklar .. *padahal bwu 2 hari x tgk* nak story sal pecah rekod aku ! HaHa .. first time kot hbes skolah nih aku bangun 7 pagi bile x leh solat ..*opps* semue nih gara2 kucing buat dajal kat kueh2 karipap yg aku,mama and along aku buat malam tadi .. Kul 12 tgh malam tau siap ! dah setting baik susun atas meje .. aku pon dah penat ngat nk masuk tido ..sudah nyer aku bace novel pai 4.30 pagi ..dasyat ! *actually smbil tgk kueh2 tuh* abg aku bawu balik dari merayap .. peh ! bebel aku 4.30 pgi .. mrayap mane tah ! lau aku xbukak pintu ..tido kau kat luar ! aku pun tido .. 
aku rase cam baru sejam aku lelap .. aku dah dgr mama aku bebel .. *alahai~ ma..*Kucing buat dajal kat kueh mak aku ... kelam kabut along aku bangun bile mama aku dah bebel2 .. Yg aku .. masih nk smbung tido .. sbb tinggal goreng jek kueh2 tuh .. tuptup* along kejut suh gi kedai ...eh ? 7 pagi kot ! mane ade kedai bukak nak beli marjerin lagi ... keluar jugak aku gi cari kedai .. peh ! sejuk giler beb ! semnjak habes sklah ..mane pernah aku kuar umah jam 7 pagi ..selagi x pacak matahari atas pale .. xbagon2 aku ..2 kali aku pergi balik .. sudah nyer .. mama aku ikhtiar cara lain tuh buat kueh karipap lagi ..Yg aku dah tercongok mengantok .. mama tengah menguli .aku sempat tangkap lentok .. HiHi* 
bising mama aku ..
siap tolong semue ..dalam pukul 11.30 siap semue ! siap kemas sekali .. cam biase ..aku ler kena kemas .. Sampai aku malas nk masak rini .. HaHa .Ayah aku goreng ikan sendiri ..Kih3x ..

Dalam pukul 12.30 ..pakcik aku dtg gtw at mak aku .. mak aku leyh niage kat kedai makan kat darat .. Fuhh ~ ptg tuh jugak kite org gi survey tempat .. and esok ..misi aku nan family aku mencuci kedai tuh .. kasi bersih + clear cam kedai baru ! HaHa .. Sempat agi heh fikir bisnes2 ..padahal isnin nih dah daftar matrik ..Peduli ape aku ..yg penting ini rezki allah .. Bersyukur ..and pas nih kire ade jugak income lain tuk family aku .. selain income dri ayah aku keje sawit + nelayan .. 

alar ..sal dftar matrik tuh ..semue aku dah siap kan ..tinggal beli baju lengan panjg .. sabun2 membasuh.. stok makanan aje blom beli .. dah kemas dah sikit2 masuk beg .. tinggal nak gosok aje bju2 kurung ..and semue dah siap .. don't worry lar .. even kdg2 terfikir sape nak tolong mak aku at kedai ti bila ayah aku ke laut .. akak aku pulak dalam hari .. kesian ..tpi belajar aku pling penting .. so,aku dah urus awal2 ..jdi nyer . nih tolong mama aku dulu ..

tdi mase beli brg2 niage .. dapat msj dri Afiqah .. Dia dah gerak .. hurm .. semoge kite berjaya same2 ..

anyway .. mama aku kate .. kedai tuh name
MK NANA .
Mazlan,Kasmah,Noraisah,Amirul,Nadzirah,Ariffin .
sekian ~

Friday, May 17, 2013

result UPU buat aku menjerit~

hai ! xnak cite lain ! just nak cite UPU ..sbb tuh main point skg nih .. ti bwh ti bwu tambah2 yer ..
oke ! Sebelum check UPU .. aku dah fikir da .. law aku dpt UPU camne ? law aku dpt Diploma yg aku nak camne ? Aku dah wat keputusan nak masuk matrik.. Siap yakin lagi ..
*harap lar xdpt kos yg aku nak*
bile check !
ALAMAK ! got diploma sains kat UITM .. sungguh menjerit aku disitu jugak ! nampak tak permainan UPU di situ dlm buat aku belajar menjerit .. peh ! kos tuh emg aku minat . pilihan ketiga keyh ! tetibe leh dpt pulak .. sungguh aku xmengerti ! ceh! ayat minx tapak ! Dah pening dah tuh .. Fikir lar .. tanye sane sini .. thanks jugak ar kat abg sdare aku coz byk bantu .. 
Bila difikir kan balik .diploma lama.. 3 years .. then pinjam duit ptptn lagi .. pas uh smbung degree pinjam agi .. mati kutu aku nak membayar balik.. lain lah boleh jadi biasiswa ..kene dpt pointer tinggi ! anugerah dekan bawu leyh tukar jdi biasiswa ..
mase tuh dah ade keputusan daa .. tapai x confirm .. bile dah ptg2 tuh .. dah makan .. bwu dpt buat keputusan .. Matrik Johor jugak jadi destinasi aku ..
permulaan akan bermula di situ ..
Matrik mase singkat .. then aku leh tros smbung degree ... dl 5 years .. then aku nak amek master pulak ..
cita aku nak jadi pensyarah .. hopefully tercapai .. 
*Ya Allah .. Kau permudahkan lar segala urusan aku dalam mencapai cita-cita aku*
Addition :
sahabat2 aku .. alhamdulillah ..kami dpt sambung belajar .walaupun  x same tempat belajar .. betul2 terpisah lah kan .. fyqa kat utara sane .. nabilah mungkin Kl jek kot ...xconfirm Uitm mane .. zulaiha pulak unisza .. kat terengganu .. pantai timur .. cukup kan  Utara,Selatan,Timur,Barat .. 
Sedih ? ofcoz aku akan sedih .. tapi ami ade cita2 yg perlu kami capai .. dan kne berada di lorong yg berlainan . Aku terima .. And i hope we will achieve our ambition .. and success in our life also akhirat~

Thursday, May 16, 2013

ceritera KAMI


Hai ! Today is Cikgu's Day .. *tgk ade gaye merosakkan bahase x ? HaHa*
so, Happy Teacher's Day to cikgu2 seluruh dunia .. 
*eh? bukan nak cite perihal guru keyh !*

hurm .. tapi aku nak cite sal bestfriend a.k.a SAHABAT ..
nak cakap bestfriend .. aku emang ramai bestfriend .. tapi aku ade 3 orang SAHABAT .. alar ..senang cakap layanan aku kat die owg same jek .. cuma sayang lebih2 kat 3 orang tuh lar ..
Meh aku cite perjalanan cerita kite owg 4 sahabat ..
Aku and Afiqah start kenal memang dari kecik lagi . Mase tuh zaman aku main parit , main masak2 .. mse otak fikir main xfikir belajar sbb blom skolah ..
jom rewind mase tadika 
*aku pernah nangis nak balik sbb afiqah xdtg skolah .. moment paling memalukan ! HaHa*
then naik sekolah rendah still same2 .. kih3x ! emg xboleh berpisah lar ..
ni Afiqah ..

mase darjah satu aku start kenal Zulaiha .. dulu kite owg selalu gelak kan die sbb ape tah .. alar .dulu kan budak2 suka mengejek ..Then nek drjah 2 dia pindah ..Tapi aku still lgi ade afiqah . alar dulu bukan rapat dgn zulaiha .. mse tuh emg hanya tahu afiqah kawan aku ! only one !
nih pulak Zulaiha..

Naik darjah 4 . Nabilah pindah ke sekolah aku .. Kite orang kawan gitu2 jek ... darjah 5,Zulaiha pindah balik sekolah aku ..Hah ! yg ni Nabilah 

Start darjah 6 kite owg berempat jadi rapat . kire cam besfriend forever ler ..bila dah macam2 kite owg lalui same2 .. maka terlahir lar 4 SAHABAT ...
alhamdulillah lar kite owg dpat flying colours mase UPSR dulu .. sungguh xsangka .. kite owg berjye capai kejayaan same2 .. 
Tapi...
Bila naik form 1 kite owg berpisah .. Afiqah gi Skolah sains .. Nabilah gi Mrsm ..Aku dgn Zulaiha sekolah harian biase .. Mase tuh ! sumpah ! aku nangis sebab kena berpisah ! kdg2 cam nak terjun bangunan aje .*dah mcm bercinta pulak daa* ahahah.. 
Ni kes aku nan zulaiha pulak ..asik nak bergaduh jek .. then aku dgn die jadi renggang .. smue tuh sbb AKU ! ahah . touching lebih ! kih3x ! 
Naik tingkatan 4 , zulaiha pulak pindah .. pindah SMK pekan baru aje .. dekat .. so, bile aku free .. die free kite owg lepak pantai sat .. Tapi ! Dia kena pindah Klang . Ikut mak dia ! sungguh ! aku nak jerit2 ! mase tuh lar kite owg btol2 terpisah ! jarang jumpe ! jarang contact ! lgi2 bile form5 ..memasing busy ! termasuk aku .. bile dah busy aku pun dah malas nk touching2 .. ahahah .. so,akhirnyer aku boleh trima perpisahan nih .. sometimes tuh sedih jugak lar kan .. bile die owg balik kg .. aku happy giler .. tpi bile nak balik sne semule .mule lar muka aku cam makan asam *mak aku kate* ..
sampai sekrang kite owg still rapat .. alhamdulillah aku ade sahabat yg memahami .. aku pun selalu belajar memahami die owg even kadang2 aku x faham .. ahhaahahh ..

even gaduh2 .. we are still together .. alar .. biase lar tuh gaduh2 manje mse berkawan .. sedang kan suami isteri bergaduh ..gigi tergigit lidah . inikan persahabatan ..Ape pon kite mesti belajar memahami kawan2 kite .. tuh amat penting .. trying tuk jdi shoulder die owg mase die owg nangis .. and susah .. jgn mase senang aje bersama .. bile susah .. tinggal mcm tuh jek ! senang ckp cm nih lar .. nak ade kawan yang betul2 kawan ..kite kne jadi yg btul2 kawan dulu ... i mean .. kite ade mse die susah .. insyaallah .. die jugak akan ade mse kite susah ..tpi lau die xde mse kite susah ...jgn lar ungkit .. kite berserah .. 


# so, ape pon yg terjadi aku harap .. KAMI ! takkan terpisah even jarak memisahkan kite orang ..Insyaallah .di syurga Kami tetap bersama ..

mini segmen by DIS


done !
#klik banner tuk join !