Friday, April 26, 2013

finally .. i got it !


holla cericola..what ever laa .
ehhe... hai2 ! oke ! lebih gile pulak* 
semalam ..semue sibuk dgn check MATRIK ..
aku ? tenang diri dulu ..hahah ..actually xharap pun matrik bab result spm tah pape tah ..*jgn tnye ape heh ! nk twu?gi tgk post sblom2 nih*
geram sgt ..semue dok ckp sal matrik bile aku bukak FB .. aku pun bukak link nk semak ..
sblum check uh .. sempat sembuh2 kat screen notebook..*alamak..air liur* ahha .. just joke..
msuk kan number IC ..nak tekan ENTER nih .nak tekan nih ..
sempat doa.
" YA ALLAH,AKU REDHA DENGAN SEGALA KETENTUAN MU "
then ENTER !
hoorraayy !!! alhamdulillah !! betapa bersyukur nyer aku ...
mase tuh ..kedengaran family aku
" tuh dah kenape tuh... tetibe jerit "
*mama ! jira dgr tuh !* ahhaha
terus lari ke ruang tamu ... terus bagitahu family ..mereka pun said lar alhamdulillah..sbb aku menanti tawaran dari darjah 6 kot.. UPSR tggu SBP ..PMR tggu SBP gak ..now after SPM ..akhirnye ..kerajaaan tawarkan aku sesuatu yg bernilai  ! syukran !
tapi .... start dah problem aku .. TAKUT xdpt bwk ! tension heh ! semue sepupu aku..aku terjah ..tanye tuh ..tanye nih ..penat die owg nk jwb pertanyaan aku .. 
dah fikir .. tpi xjumpe gak keputusan ...
apelagi !!
" YA ALLAH ..BANTU LAR AKU DALAM MEMBUAT PILIHAN .. HANYA KAU YANG TAHU MANA YAN TERBAIK UNTUK AKU.."
esokk nyee ..*hari ni*
tgh2 basuh lantai beranda rumah ..mama call abg sedara ...a.k.a ANGAH SOBREE ... cite sal KMJ nih ..sbb die ex student situ gak ..then aku fhm.kurg rase tkot ..bile search sne..search sini..
and the decision is 
MATRIK KMJ ! HERE I COME !
and now..tgh senarai kan keperluan tuk pergi ..
*ayah aku dok bising2 suh wat sspn ..perlu ke ptptn ? sbb aku dgr ade dpt elaun RM1250 satu sem .*
oke ! skg tgh pening dgn brg2 tuk gi ..aku mane pernah kuar dri rumah ..setakat gi kem tuh aku twu ler.. hehe..
oke lar ..sampai sini jek ..tpi sblom tuh ! info about kwn2 baik aku yg dpt matrik
AFIQAH - hujung utara sane ! (PERLIS)
SOLEHAH - kelantan .tpi sementare at pahang.
LILY - selangor
NORA - KMJ
AMAN - KMJ
AZNA - KMJ
ZATY - KMJ
*aku ramai geng kat KMJ ..tpi lau die owg amek matrik larr.. heheh
see ya !! sesape yg twu ape brg2 nk bwk uh . bgi idea yeerr ... ahha


Tuesday, April 23, 2013

gonna miss him


hai..lame xmencoret kat blog aku nih ..xde idea.. nih nak cite nih.. semalam aku gi KLIA..antar abg sedare aku kat airport.Dy nak sambung study kat France..best kan .. DIa sepupu rapat nan aku .. aku emg rapat nan die..always gelak same2 .. umor die 20..aku 18 ..just 2 years..name die MOHAMED ZHOMER B.JAAFAR ..adik die umor 19 name MOHAMAD NAZRI B.JAAFAR.. die owg 2 org nih emg pandai2 belaka.. yg nazri nih ..lagi 2 years akan ke UK alhamdulillah ..merase die owg bljr overseas...owh ye..lagi sowg ..SITI NORAIN B.JAAFAR... kite owg emg rapat.. 

ZHOMER ..or aku slalu pggil die OME a.k.a BUDAK KUAT MAKAN .. even umur aku and die jarak 2tahun..kite owg rapat ..sbb dari kecik agi slalu gurau2..gelak2..pukul2.. alar ..it's normal for me.. die memang pandai..aku tabik SPRING lar kat dia !! sedih gak lar terpakse jauh giler dgn die..then xdpt umpe for 5 years lau die xbalik MALAYSIA.. bile kumpul2 sepupu .. semesti nyer kite owg akan ase kekurangan ...
OUR TRIP !
hari sabtu malam uh ..die mai uma aku .. amek aku n mak aku.. pi JB lar .. mase dalam kete uh aku duk tepi die.. kite owg gurau2 arr ..aku kaco die men twitter ..die kaco aku msj .. sudah nyer ..bile msing2 diam..aku tertidur .. ehem! *kepale aku terlentok at bahu die pulak* eh ? die abg aku eh ! even bukan abg kandung ..ehheh ..dah sampai..
AHAD :dlm kul 2 tuh kite owg gerak pi bandar seri putra ! KL ! uma akak sedare aku .. so big lar die punya house .. dalam kul 6.30 kite owg smpai .*petang* sampai2..aku terus landing atas sofa ..datang die hempap kaki aku..punye ler berat !! alahai ! ape agi !! tgn aku nih dok pukul2 die suh bangun ! ..*i gonna miss him* malam tuh jejalan nan along nurul,angah,ain and die..gi I-CITY. wah !! emg snap byk ar.. gambar merepek yg kite owg snap .. heheh .. mse tuh die owg nak nek pusing2 ..ape tah name die..tpi nampak memeningkan dan menakutkan..bukan roda uh ! yg cam buai tuh ! .. Ome sengaja beli tiket tuk aku skali..terpkse aku nek..habes kne bahan aku !! *takut* pening* jahat die owg !
ISNIN : pagi tuh bangun awal punya !! eheh .. yela..nak ikot family IBU gi konvo Ome.. sumpah ! aku JELLY giler2 !

oke ! aku bangga giler nan die !! *jgn pertikaikan tahap kerendangan aku .. ehehe*
pas uh balik uma akak sedare aku..lepaking ..mase lepak2 uh ..aku lepak dgn abg sdare aku yg NAZRI tuh .. pukul2 die ! yeaah !*aku emg suke pukul die* pas uh die leyh geletek aku ! siot ! *mse kecik xpe arr..dah besar kot nk geletek pinggang aku agi* hahaha ..
then .7.30pm
time for he leaving us !
tpi sempat ar snap nan die..
hensem kan die pakai kot tuh ! .. slalu nyer sempoi aje..
last before he leaving ..actually flight die kul 11.40pm ..lame agi..
after dri tuh kite owg gelak2 lar sblom die check masuk..sempat buat GWIYOMI agi ..gaya bapok NAZRI .. sumpah  sengal giler.. sekurg-kurg nyer..kurg rase sedih ..die nak kite hantar die dgn senyuman..
mase duduk tgggu die.. aku duduk dgn ain and nazri.

nazri a.k.a aji said " hilang sorang"
aku ckp : "another 2 years kau pulak"
ain : "jira kau jgn study luar negara..ti aku xde geng"

mase salam die..sempat larr..last word ..
"Omer..gudluck ! take care .. chayok au !"
*nak nangis..tpi tahan .. kne senyum jugak*
Ibu..xnangis..tpi nmpk dlm mate ibu..betape berat nyer kne lepaskan anak gi jauh ..but I know ibu kuat !
Mama aku pulak ..sempat lar cium dahi ome.. give advice sikit..
mse die nak hilang dri pandangan ...
" bye Ome ! semoga berjaya"
sumpah ! aku ase nak nagis ..pas nih lau berkumpul die xde.. sape agi yg aku nak cucuk pinggang die .. nazri emg xreti nak geli.. ti aku kne balik.. 


anyway ome..gud luck! aku doakan kau semoga berjaya kat sane .. jangan lupa ALLAH,keluarga walaupun kat mane kau berada .. jgn lupa aku..aku tunggu kau balik keyh ! ti kite same2 berjaya ..ti ble aku rindu aku ..aku skype kau eh .. jujur aku kate kan ..aku akan rindu kau...



Monday, April 1, 2013

give up ? oppss.. sorry ! xkan pernah !


eh ? dah bulan 4 eh ?? cepat nyer !!!!
hurm...aku ada baca dekat laman web MOE .. hurm...program diploma start bulan 6.. matrik pulak bulan 5..
alahai...kenape x cepat kan agi waktu,..aku dah x sbr nak sambung belajar.. heheh !
aku nak mula kan hidup baru.. tinggal aku jek jadi harapan keluarga..MAKCIK n PAKCIK aku semue suruh aku igt keluarga..aku actually sedih gak dengan keputusan abg aku yang nk berhenti belajar..die x habes bljr pon gara2 projek die yg terbengkalai..TINGGAL aku jek lar nih..hurm..
yg paling sedih pulak bapa aku syorkn aku xpayah sambung belajar..suh keje terus..YA ALLAH,hangin giler aku dgr ayat tuh.. jujur eh ! aku nekad giler nak smabung belajar..dan aku akan pastikan xde sape yg halang aku tuk capai cita2 aku..BAntu aku YA ALLAH.. 
aku xnak ayah aku kerja nelayan .. potong sawit sampai tua..aku xnak mak ayah aku susah sampai tua..IZIN kan aku ubah kehidupan keluarga aku.. keputusan aku muktamad !! aku tetap nak capai cita2 aku ! ya allah,izinkan aku capai cita2 aku...

so,di sebab kan aku nak capai cita2 aku..aku nak fokus on stduy aje ! NO LOVE !!! NO !!! NO ! NO ! aku xnak fikiran aku di serabutkan dengan LOVE..buat pening kepala aje nanti..yang penting aku nak berjaya..nak ubah kehidupan family aku..

tinggal aku jek skg nih..ABG n AKAK aku emg da xboleh aku harapkan tuk tolong aku,,
tanggungjawab aku besar sekrang nih...
SO ! CHAYOK NADZ !!