Sunday, May 26, 2013

Matrik Johor . Wish best of luck !


oh hai ! Long time no see ! kih3x .. lately busy sikit dgn hal2 beljar ..hal tolong mak aku niaga .. so,rushing sne sini ..pagi nih terbangun awal pulak . HaHa ..

Hari nih last aku berada di rumah .. lepaking di rumah .. senang ckp last day berada di bwh ketiak mama and ayah . *fuhh ..HaHa * i will leave Muar .. esok pagi2 dah gerak pi tempat belajar .. 
Kolej Matrikulasi Johor,Tangkak .
*ini lar keputusan yg aku dah buat . hope semue berjalan lancar and di permudahkan sepanjang setahun aku berhempas pulas di situ ..Nak berjaye kena usaha lebih ! no more playing like SPM .. kang menyesal x sudah pulak ..

Aku nak buktikan kat semue org yg aku mampu buat ! especially yg kdg2 x yakin yg aku mampu masuk matrik .. Maaf, aku bukan x terima cadangan kamu2 semue . cume aku dah buat keputusan yg aku sendri dah nekad . Nak masuk U tahun depan jek keyh tuk smbung degree ..semue kursus ade suah and senang nyer .. Lau nak senang ..makan tido kat rumah jek yer .. HeHe ..
so,nasihat akak kat adik2 yang SPM tahun nih or tahun seterusnya .. 
*jgn memain lagi dah ! fokus ! lagi satu buat pilihan tuk sambng belajar dgn tepat . Jangan mudah ikot kate org.. Jangan mudah ikot kate org yg memperlekehkan and merendahkan adik ..Adik adalah diri adik ! Lau adik percaye yg adik mampu lakukan ! insyaallah ..Allah permudahkan urusan adik ..
So,good luck tuk adik and tuk akak jugak yg bakal duk setahun dekat KMJ ..

segala barang aku dah prepare siap ! takot ti byk terlupe and ..my dad biase ler ! always nagging lau x siap brg . HeHe ..

dokumen ! beres !

checklist !

in one file !

and my bags ! siap semue !



Tuesday, May 21, 2013

ini hari punya story


hai ! macam lame pulak x jengah blog .. Busy ? agaklar .. *padahal bwu 2 hari x tgk* nak story sal pecah rekod aku ! HaHa .. first time kot hbes skolah nih aku bangun 7 pagi bile x leh solat ..*opps* semue nih gara2 kucing buat dajal kat kueh2 karipap yg aku,mama and along aku buat malam tadi .. Kul 12 tgh malam tau siap ! dah setting baik susun atas meje .. aku pon dah penat ngat nk masuk tido ..sudah nyer aku bace novel pai 4.30 pagi ..dasyat ! *actually smbil tgk kueh2 tuh* abg aku bawu balik dari merayap .. peh ! bebel aku 4.30 pgi .. mrayap mane tah ! lau aku xbukak pintu ..tido kau kat luar ! aku pun tido .. 
aku rase cam baru sejam aku lelap .. aku dah dgr mama aku bebel .. *alahai~ ma..*Kucing buat dajal kat kueh mak aku ... kelam kabut along aku bangun bile mama aku dah bebel2 .. Yg aku .. masih nk smbung tido .. sbb tinggal goreng jek kueh2 tuh .. tuptup* along kejut suh gi kedai ...eh ? 7 pagi kot ! mane ade kedai bukak nak beli marjerin lagi ... keluar jugak aku gi cari kedai .. peh ! sejuk giler beb ! semnjak habes sklah ..mane pernah aku kuar umah jam 7 pagi ..selagi x pacak matahari atas pale .. xbagon2 aku ..2 kali aku pergi balik .. sudah nyer .. mama aku ikhtiar cara lain tuh buat kueh karipap lagi ..Yg aku dah tercongok mengantok .. mama tengah menguli .aku sempat tangkap lentok .. HiHi* 
bising mama aku ..
siap tolong semue ..dalam pukul 11.30 siap semue ! siap kemas sekali .. cam biase ..aku ler kena kemas .. Sampai aku malas nk masak rini .. HaHa .Ayah aku goreng ikan sendiri ..Kih3x ..

Dalam pukul 12.30 ..pakcik aku dtg gtw at mak aku .. mak aku leyh niage kat kedai makan kat darat .. Fuhh ~ ptg tuh jugak kite org gi survey tempat .. and esok ..misi aku nan family aku mencuci kedai tuh .. kasi bersih + clear cam kedai baru ! HaHa .. Sempat agi heh fikir bisnes2 ..padahal isnin nih dah daftar matrik ..Peduli ape aku ..yg penting ini rezki allah .. Bersyukur ..and pas nih kire ade jugak income lain tuk family aku .. selain income dri ayah aku keje sawit + nelayan .. 

alar ..sal dftar matrik tuh ..semue aku dah siap kan ..tinggal beli baju lengan panjg .. sabun2 membasuh.. stok makanan aje blom beli .. dah kemas dah sikit2 masuk beg .. tinggal nak gosok aje bju2 kurung ..and semue dah siap .. don't worry lar .. even kdg2 terfikir sape nak tolong mak aku at kedai ti bila ayah aku ke laut .. akak aku pulak dalam hari .. kesian ..tpi belajar aku pling penting .. so,aku dah urus awal2 ..jdi nyer . nih tolong mama aku dulu ..

tdi mase beli brg2 niage .. dapat msj dri Afiqah .. Dia dah gerak .. hurm .. semoge kite berjaya same2 ..

anyway .. mama aku kate .. kedai tuh name
MK NANA .
Mazlan,Kasmah,Noraisah,Amirul,Nadzirah,Ariffin .
sekian ~

Friday, May 17, 2013

result UPU buat aku menjerit~

hai ! xnak cite lain ! just nak cite UPU ..sbb tuh main point skg nih .. ti bwh ti bwu tambah2 yer ..
oke ! Sebelum check UPU .. aku dah fikir da .. law aku dpt UPU camne ? law aku dpt Diploma yg aku nak camne ? Aku dah wat keputusan nak masuk matrik.. Siap yakin lagi ..
*harap lar xdpt kos yg aku nak*
bile check !
ALAMAK ! got diploma sains kat UITM .. sungguh menjerit aku disitu jugak ! nampak tak permainan UPU di situ dlm buat aku belajar menjerit .. peh ! kos tuh emg aku minat . pilihan ketiga keyh ! tetibe leh dpt pulak .. sungguh aku xmengerti ! ceh! ayat minx tapak ! Dah pening dah tuh .. Fikir lar .. tanye sane sini .. thanks jugak ar kat abg sdare aku coz byk bantu .. 
Bila difikir kan balik .diploma lama.. 3 years .. then pinjam duit ptptn lagi .. pas uh smbung degree pinjam agi .. mati kutu aku nak membayar balik.. lain lah boleh jadi biasiswa ..kene dpt pointer tinggi ! anugerah dekan bawu leyh tukar jdi biasiswa ..
mase tuh dah ade keputusan daa .. tapai x confirm .. bile dah ptg2 tuh .. dah makan .. bwu dpt buat keputusan .. Matrik Johor jugak jadi destinasi aku ..
permulaan akan bermula di situ ..
Matrik mase singkat .. then aku leh tros smbung degree ... dl 5 years .. then aku nak amek master pulak ..
cita aku nak jadi pensyarah .. hopefully tercapai .. 
*Ya Allah .. Kau permudahkan lar segala urusan aku dalam mencapai cita-cita aku*
Addition :
sahabat2 aku .. alhamdulillah ..kami dpt sambung belajar .walaupun  x same tempat belajar .. betul2 terpisah lah kan .. fyqa kat utara sane .. nabilah mungkin Kl jek kot ...xconfirm Uitm mane .. zulaiha pulak unisza .. kat terengganu .. pantai timur .. cukup kan  Utara,Selatan,Timur,Barat .. 
Sedih ? ofcoz aku akan sedih .. tapi ami ade cita2 yg perlu kami capai .. dan kne berada di lorong yg berlainan . Aku terima .. And i hope we will achieve our ambition .. and success in our life also akhirat~

Thursday, May 16, 2013

ceritera KAMI


Hai ! Today is Cikgu's Day .. *tgk ade gaye merosakkan bahase x ? HaHa*
so, Happy Teacher's Day to cikgu2 seluruh dunia .. 
*eh? bukan nak cite perihal guru keyh !*

hurm .. tapi aku nak cite sal bestfriend a.k.a SAHABAT ..
nak cakap bestfriend .. aku emang ramai bestfriend .. tapi aku ade 3 orang SAHABAT .. alar ..senang cakap layanan aku kat die owg same jek .. cuma sayang lebih2 kat 3 orang tuh lar ..
Meh aku cite perjalanan cerita kite owg 4 sahabat ..
Aku and Afiqah start kenal memang dari kecik lagi . Mase tuh zaman aku main parit , main masak2 .. mse otak fikir main xfikir belajar sbb blom skolah ..
jom rewind mase tadika 
*aku pernah nangis nak balik sbb afiqah xdtg skolah .. moment paling memalukan ! HaHa*
then naik sekolah rendah still same2 .. kih3x ! emg xboleh berpisah lar ..
ni Afiqah ..

mase darjah satu aku start kenal Zulaiha .. dulu kite owg selalu gelak kan die sbb ape tah .. alar .dulu kan budak2 suka mengejek ..Then nek drjah 2 dia pindah ..Tapi aku still lgi ade afiqah . alar dulu bukan rapat dgn zulaiha .. mse tuh emg hanya tahu afiqah kawan aku ! only one !
nih pulak Zulaiha..

Naik darjah 4 . Nabilah pindah ke sekolah aku .. Kite orang kawan gitu2 jek ... darjah 5,Zulaiha pindah balik sekolah aku ..Hah ! yg ni Nabilah 

Start darjah 6 kite owg berempat jadi rapat . kire cam besfriend forever ler ..bila dah macam2 kite owg lalui same2 .. maka terlahir lar 4 SAHABAT ...
alhamdulillah lar kite owg dpat flying colours mase UPSR dulu .. sungguh xsangka .. kite owg berjye capai kejayaan same2 .. 
Tapi...
Bila naik form 1 kite owg berpisah .. Afiqah gi Skolah sains .. Nabilah gi Mrsm ..Aku dgn Zulaiha sekolah harian biase .. Mase tuh ! sumpah ! aku nangis sebab kena berpisah ! kdg2 cam nak terjun bangunan aje .*dah mcm bercinta pulak daa* ahahah.. 
Ni kes aku nan zulaiha pulak ..asik nak bergaduh jek .. then aku dgn die jadi renggang .. smue tuh sbb AKU ! ahah . touching lebih ! kih3x ! 
Naik tingkatan 4 , zulaiha pulak pindah .. pindah SMK pekan baru aje .. dekat .. so, bile aku free .. die free kite owg lepak pantai sat .. Tapi ! Dia kena pindah Klang . Ikut mak dia ! sungguh ! aku nak jerit2 ! mase tuh lar kite owg btol2 terpisah ! jarang jumpe ! jarang contact ! lgi2 bile form5 ..memasing busy ! termasuk aku .. bile dah busy aku pun dah malas nk touching2 .. ahahah .. so,akhirnyer aku boleh trima perpisahan nih .. sometimes tuh sedih jugak lar kan .. bile die owg balik kg .. aku happy giler .. tpi bile nak balik sne semule .mule lar muka aku cam makan asam *mak aku kate* ..
sampai sekrang kite owg still rapat .. alhamdulillah aku ade sahabat yg memahami .. aku pun selalu belajar memahami die owg even kadang2 aku x faham .. ahhaahahh ..

even gaduh2 .. we are still together .. alar .. biase lar tuh gaduh2 manje mse berkawan .. sedang kan suami isteri bergaduh ..gigi tergigit lidah . inikan persahabatan ..Ape pon kite mesti belajar memahami kawan2 kite .. tuh amat penting .. trying tuk jdi shoulder die owg mase die owg nangis .. and susah .. jgn mase senang aje bersama .. bile susah .. tinggal mcm tuh jek ! senang ckp cm nih lar .. nak ade kawan yang betul2 kawan ..kite kne jadi yg btul2 kawan dulu ... i mean .. kite ade mse die susah .. insyaallah .. die jugak akan ade mse kite susah ..tpi lau die xde mse kite susah ...jgn lar ungkit .. kite berserah .. 


# so, ape pon yg terjadi aku harap .. KAMI ! takkan terpisah even jarak memisahkan kite orang ..Insyaallah .di syurga Kami tetap bersama ..

mini segmen by DIS


done !
#klik banner tuk join !

Tuesday, May 14, 2013

simple party for mother's day


Hai ! nmpk tjuk tuh ? mother's day right ? HaHa .. tahu la dah lepas .. but nak story gak ! niat di hati .. pas party tuh mlm nk story kat blog . tpi leyh pulak DEMAM .. haacchumm !! *party ? xlar .. just makan2 aje ..tuk 3 keluarga *
family aku,Family ciklily and family Ibu.
mule2 plan just tuk 2 family jek  rncgn aku dengan tyka .. sbb aku nan tyka nak masak tuk our mum .. tpi kebetulan Ibu nak datang dari JB .. so, meriah ler ..

Pagi tuh, bangun tido lambat jgak lar dlm kul 9.00 .hahah .. ngantuk beb ! bangun tido said hepy mother's day kat mama .. HeHe .. tapi sempat agi kne bebel ..sbb bgon lmbt .. HaHa . Then dah siap kemas rumah .. mesti lar time msak .. Mama pun dah siap siang semua ikan .. *mama jugak siang ikan kan ? HaHa .. actually ikan tuh besau2 .. xdpt cek nk nolong .. hahaha*  .. pergi kedai beli bahan masak yang xde ... waw ! rempit ! KihKihKih .. 

Da nak start masak nih .. tyka x dtg2 lagi .. ayoye .. aku pun start ar masak .... di sebab kan ikan terlalu byk cam na msk kenduri .. mama tolong aku .. HeHeHe .. haannccuss plan nak msk .. HaHa .. *law aku masak ..aku xsuke ade org len kacau.. itu sikap aku.. baik2 aku pndi masak . tros failed ti .. HaHa*
tgah2 aku masuk kan ikan .. family Ibu dah sampai dari Jb .. sementara tunggu ikan masak tuh .. duk ler berbual dgn family ibu kat dapur ... Tajuk perbualan .. MATRIK KMJ .. Haha .. aiyoo ... tetibe cite sal tuh .. masing2 tanye sal dah siap brg? dah siap borang ? dah pack baju? *alamak .. 2 minggu agi kot .. pack baju tuh belom laa .. ahahah*. sbelom lupe ... family tyka sampai after fmily ibu dtg .. sbb mse tggu ibu dtg .. aku call tyka suh dtg ..ajak mak,abah adik2 .. kite makan ramai2 .. HaHa .. 

Dah siap masak .. bawak makanan semue makan kat bawah pkok pulasan .. kire cam berkelah lar ... Best au ! HaHa .. bentang tikar .. siap baring2 agi pas dah siap makan semue .. lepak2 .. macam2 di cerita .. pas uh .. ain ajak masuk gi amek kek ... kek besday IBu .. besday ibu semalam nyer .. 11/5 . kire two in one lar nih .. hahha ...

Then petang tuh gi pasar lambak . jejalan dengan sepupu2 aku .. beli2 .. then balik ..sbb ibu nak balik JB ... heheh .. after family ibu balik .. aku amek beg yg ain bwk ..*beg besar* letak baju2 kurng aku .. yg nak dibawak ke matrik ..*before Ibu balik .. die wish lar selamat maju jaya..siap kene peluk lagi tau !* Then family tyka balik .. alar bukan jauh sgt rumah Taman Molek aje.. HaHa .. tpi sbb dah 6.30 ptg.. kne ler gerak balik .. adik2 aku tuh nak mengaji .. HaHa ..

Time tuh ..aku dah selsema dah .. after maghrib .. trus tumbang .. DEMAM .. nih xbaik lagi nih .. tpi kuat kan jugak nk story kat blog .. HeHe ..
here ! she is my mum !


Thursday, May 9, 2013

teringat or petanda ?


Hello2 ! anybody here ? okay ! aku bosan gila weh ! HaHaHa . Harini merajuk dengan ayah aku ! sbb xbagi aku ikot gi pt jawa coz ayah n mama naik motor ! Ish ! dah lar bosan ! Tatau dah nak buat ape . sungguh boring ! so, now . boikot ayah aku ! TakNak buat kan air Nescafe ! *padan muka* HaHa . gelak jahat ! Hurm . ape mau bikin hah ? yang pasti sekrang nih aku menghitung hari . alololo . now 9 Mei 2013 . another 18 days lepaking kat rumah . Then dah start menelaah buku . waahh !! otak beku agi seh !  Barang2 dah start beli . excited x? *lebih kepada buat aje ler .. haha .. ti lau buat last minit ayah aku bising .* HeHe .

nih ! aku kan tetibe teringat member aku . Actualy member lelaki . Tah ek apesal tah . HaHaHa . Lama jugak x contact . Dalam 1 minggu gitu . HaHa . Sebelum nih lah kan . aku pernah tau teringat die tetibe .. Time tuh aku bawu landing atas katil . tuptup teringat . Mase tuh lame jugak xtanya khabar dia . ada dalam sebulan kot . Buat hal sendiri . haHaHa . *padahal aku pernah ckp ngan dia jgn sampai lost contac + xcontact langsung . tapi sudah nyer .. aku sendri lupe die . haHa* .back to story . Mase tuh nak msj jugak . dlm pukul 12 malam .*alar die lom tido* tapi lupe kedit xde . HaHa . so, aku terus tidur . Dalam jam 2 pagi cam uh . aku tersedar . Cam terperanjat la . tapi lupe pulak mimpi ape . then .. bunyi mesej masuk . *eh ? tgk jam 2 pagi ..sape msej time camnih .. lupe pulak yg dia slalu msj pepagi buta . HaHa . dah start cuak da .. mane twu berita mengejut pagi2 .. bukak jek msj tuh .. trus bce .. mamai agi tuh . xphm ape pon . tgk name .. nama dia . *aku sambung tidur balik* 

esok pagi bangun solat subuh . aku nk bukak tapi lupa pulak . sambung tidur balik . HaHaHa . bangun dlm kul 9.30pgi tuh baru teringat baca msej balik . *anak dara bgon kul 9.30 .. ape nak jdi lar aku nih .* bace punye bace .. pnjg berjeler .. HaHaHa .. dua kali aku bce nak fhm kan .. 

siap kemas rumah .. gi kedai topup .. bawu balas msj die .. time tuh lar teringat yg malam tdi bwu teringat dia ..tuptup . die msj pnjg berjeler . Alahai~~ now ..agak2 2 pgi ti dpt msj cam uh agi x? huhuhuhu .. 
fact : tah sejak bile aku rpt nan die . and tah sejak bile die start luah smue mslah dia at aku .. HaHa . mybe mase aku start keje at Jb kot . Dia ade simpan 1 rahsia aku . Bgos btol die jaga secret tuh dgn baik . heHeHe .. good boy ! HaHa .

#mcm dah byk jek aku story ? oke lar .. see ya !

GiveAway by Syafiq Muhammad



segala syarat sudah di ikut .
korang nak join ? mai klik pada banner atas nih ..
tag : mimie | kak lisa | tyka | shahrizal

Wednesday, May 8, 2013

jari menaip tika hujan turun~


Hai ! see ! ade post lagi . actually hilang kan boring pada saat tengah turun nya hujan . HeHe . okeyh ! Time dah menulis bawu dapat idea ape yg nak di tulis nyer . oppsss * Taip keyh ! HaHaHa . Hujan ditengah malam tanda kasih blablabla ..*oppss ! sori2 .. ternyanyi pulak lagu Bunga Merah Punya . Aku like gile keyh cite nih ! HaHa . Izzue hensem ! HaHa*

Back to story ! nak crita pasal  Kahwin ! HaHa . *gatal jugak aku nih sal kahwin2 nih * okeh! bukan aku keyh ! aku nak persoalkan kenapa dalam banyak2 pertanyaan .. Kengkawan aku leh tanya bab Kahwin . alololololo... rase macam nk gelak puas2 kat situ jugak . Eh ! kowang nih dah hbes skolah fikir kahwin eh ? Dasyat ! HaHa . Tapi yang pelik nyer .. yang single pon tanya benda yang sama kat aku . Alahai~ kowg nih berjanji tanye cam dak2 couple ke weh ! weh! single weh ! xde calon pon ! HaHaHa . 

First question : Kaw nak kahwin umur brape ? 
*aku hanya mampu jawab tunggu capai cita2 maybe dalam 27 or 28 cm uh .. tapi lau da jodoh redha aje lar 


second : Kaw nak husband macam mana ?
*hah ? adushh ! nih yg susah nak ckp nih .. kne list ! HaHaHa . demand tinggi keyh ! hahaah
~ kaya ! ( hahaha . kaya budi bahasa . kaya dgn duit jugak lar .*mata duitan kan? who cares ! HaHaha )
duit2 ! HaHa Ha . best seh dpt duit bebnayak cm nih ..


~handsome ( lebih kepada sedap mata memandang . HaHaHa . tpi lau dah sayang . muka xsiap pon kate hensem btol x? HaHaHa . tapi lau dpt hensem cam izzue islam nih pon okeh gak .. melting selalu ! HaHaHa)



~ kerja tetap like doktor . pilot . arkitek berjaya . ( hah ! yg nih aku prefer pilot ! huaaahh .. lau boleh biar semart cam aaron aziz dlm drama adam hawa tuh . Hahahah. pehh!!! hensem dan smart siot ! )



~ Baik .. pada sikap nye . baik pada agama nye ( hah ! sikap .. ofcoz .. nak yg agak sopan dlm perckpan nyer .. tpi yg rock2 best gak kan ? HahAHaha . baik pada agama ? aku xminx seorang ustaz .. tpi minx seorg imam kpd fmily aku nanti.. disini ingin aku kata kan "don't judge a book by its cover " ..tpi tuh lar aku bwat .. seram weh bile tgk muke2 yg menakutkan.)



~ boleh trima family aku seada nya termasuk perangai aku nih . HaHaHa . ini penting !
*tapi tuh semua sekadar list .. paling aku nak skali ciri2 nyer .. boleh bimbing aku ke arah lebih baik dan ke arah syurga . aku xminx ustaz2 nih . sbb aku pon xlyk kot nak dpt seorang ustaz nih .. hahhaah ..yg pasti Sayang . kira cam nih lar .. syg sampai tua .

third : kau nak buat macam mane perkahwinan .
*ape punya soalan nih weh ? HaHaHa .. gila kahwin ke korang nih . hahaha ..hurm .. aku ? peh ! nak grand2 bagai .. hotl berjuta-juta bintang okeh jugak . HaHaHa . *over kan? layan kan aje * .. tapi pada aku ikot kesesuaian nanti ler .. HaHaHa . yang pasti xnak nyusah kan semua family + kaum kerabat yg len . kira die owg dtg goyang kaki aje. . .



keempat : pas tuh un ...... *aku smbung .. dah! stop sal kahwin der ! HaHaHa . lame lagi kutt *
so.. cepat2 aku tuka tajuk lainn .. HaHaHaHaHa . korang nih btul2 dah maju kehadapan lar .. tapi nih semua angan2 .. semue nk yg hampir sempurna tuk diri masing2 .. tapi andai itu takdir allah .. aku redha .. hihihih ..
see yaa ! merapik ini malam pulak .

Tuesday, May 7, 2013

Mega GiveAway By Adam Faiz

*klik pada banner tuk join*
done follow semue syarat2 nyer .. HeHe

*hope ade luck ..

Monday, May 6, 2013

everything become responsible .


Hurm ! Hai again ! two post in a day . or two post in one night . Hurm teserlah x kebosanan yang melanda . Hoping someone call me to make me happy . Here i wanna talk something about our future . 
Setiap parents kita nak yang terbaik untuk kita betul tak ? same cam parents aku . Cuma aku nih anak yang ketiga kadang2 nak ikut kepala sendiri . tapi sedegil anak ketiga dia amat mementingkan kepentingan parents mereka . Aku anak ketiga . Walaupun kekadang aku kuat memberontak .. pada awalnya lar .tapi pada akhirnya akur jugak . Alar ..senang ckp acting aje lebih . HaHa . btol tak mane yang anak nombor 3 tuh ?

Aku . always di bebel oleh parents aku after impian yang dibina dan disandar pada akak and abang aku hancur . Siapa yang stress ? aku jugak ! actually akak and abang aku xhbes diploma . so,kira tahap die org pai SPM jek la.. akak aku dah gatal nak kawen . Nak wat cam mane . parents aku xleh kata apa . follow aje . Dulu dia janji nak continue study bile dah kahwin . but last2 .. berhenti macam tuh aje . Fuhh ..hangin jugak lar prents aku . Abang aku pulak memang xboleh jauh dari kepala hangin dia . so, bila prof dia cerewet nak mampus *opss kasar plak bhse* cari pasal dgn dia . Hangin ! dah2 .. cabut mcam tuh jek . Siap2 dah kene ceramah dengan makcik2 aku . Naseb kau lar abang . 

Now, turn aku yang akan sambung Matrik xlama lagi . 1 year jek . Mampu or tak . itu belakang cerita . Dimana ada kemahuan . disitu ade jalan . Kalau takmampu . allah takkan takdirkan aku dpt matrik kan ? Disitu lar aku dpt kekuatan tuk masuk matrik . Parents aku dah said memacam dah . so , sebagai anak ketiga . dan kira pertama yang masuk matrik terpaksa tadah telinga . Eh ! bekalan tuh tuk sambung belajar . Aku nih banyak jugak ar mision nak buat tuk family aku in future ti . Aku harapan dia orang ? aku rasa ya . Tinggal aku dengan adik aku tengah belajar . adik aku baru darjah 3 tahun nih . tapi dia dah menunjukkan tahap kemalasan dia . dan aku pulak sekrang nih menunjukan tahap kegilaan nak adk aku berjaya lebih dari aku . tapi kesian jugak kat dia. dia still kosong .xtawu ape makne future . aku nih pon bukan tahu sangat . 

awal2 lagi parents aku + abang aku pesan . sambung belajar bukan tuk cari jantan . Fine .. Insyaallah jira cuba tuk tepis dugaan tuh . Jira cuba sebab semue tuh rahsia allah . And aku jugak pernah janji yang No Marriage until achieve my ambition . My mum pernah said dulu ! Jangan Kahwin selagi Tak Capai Cita2 . Ya Allah ,izinkan aku tuk tunaikan janji nih . Family aku dahulukan tuh sbb yg pertama ! sbb kedua . aku kurang percaya lelaki yang xde pekerjaan tetap . Kira cam belom tentu ada better life tuk masa depan . Dan aku xnak bergantung pada husband jek ! Orang pompuan skrg kan power ! HaHaHa . so,biar orang pompuan nih ade income sendiri . who knows lau dia tinggalkan kita ti . persediaan kan ? HeHe .

Then ! parents aku pesan jangan berhenti setengah jalan.Hah ! bab nih ! abg aku diam . Dia xleh cakap ape dah . so, aku berharap aku mampu hadapi semue ujian dgn tabah ! no give up ! insyaallah . Yang aku tahu another 7 or 8 years aku akan jadi pensyarah di salah sebuah universiti kat malaysia . dan dapat sara kehidupan family aku tuk masa depan ti . especially adik aku ti . lagi satu gak . dala masa 10 tahun insyaallah .. aku akan bukak kedai buku . itu kira bisnes family . insyaallah . amin ! 

Mama .. Ayah .. insyaallah jira akan capai cita2 jira kerana Allah demi family kita . Jira nak family kita hidup senang dan bukan sentiasa susah . Jira akan bina balik kepercayaan dan harapan Mama and Ayah yang pernah hancur . Jira janji . Jira nak jadi contoh terbaik untuk Ipin . Jira nak buktikan kat semua orang yang Jira mampu buat ! Jira mampu ubah kehidupan kita yang sekrang nih . Pada Along , dulu aku pernah janji nak sambung belajar lebih tinggi dari kau . so i'm trying , even kekadang geram nih masih ade kerana kau hancurkan harapan ayah nan mama .. aku tetap nak kau bahagia . Abang .. aku janji aku akan buat yang terbaik . I will do my best for you all . Ipin ! akak janji . Kau xkan rasa macam mana nya terpaksa tanggung kesusahan tuk lihat ayah cari duit demi sambung pelajaran anak2 . Ayah dan Mama banyak berkorban tuk kite smue . Betapa perit hati bila tengok ayah siang malam cari duit dan kita sbagai anak hanya tahu ckp *ayah nak duit .nak byr itu ini* .
Insyaallah .. jira janji akan capai semue mision jira .

psstt : doakan aku berjaya yer . Yg dah baca post ni .please ! senyap2 . HeHe .

FB + SportShoes .


Hai ! Hari nie terasa rajen nak bebel kat blog nih . 

Fact : aku bawu perasan yang sekarang nih masa aku banyak dihabis kan kat laman twitter and blog aku nih . Lau bab blog nih .aku selalu terjah blog orang . Kira cam blogwalking la . HaHa . 

FB on kekadang saja . Tapi tiap2 hari jugak lar aku bukak . cuma bukak sekejap aja . then tutup . HaHa . Tah lah . On FB buat ase nak cekik orang . Hati makin sakit tawu ! HaHa ! tpi bila di fikirkan . Ape kes aku  jdi cam tuh . HaHaHa . No answer laa . The main point nyer bila aku on FB . terasa cam no function . Bosan tuh x payah cakap lar kan . Macam dah tak meriah dah . Patut lah cousin2 aku yang dah ada twitter susah nak jumpa kat facebook . Layan twitter aje skg . 

*ape aku merepek ! fine ! aku bosan giler kot ! 

psst pssttt .. lagi 3 minggu seh nak chaw cincau ! HaHaHa . Tadi beli selipar and sport shoes . Hbes duit ayah aku bantai . sport shoes hrge rm39 au ! HaHa . nak beli yang rm29 tapi saiz xde . kecik sangat . HaHa . ketuk my mum yang rm39 . lawa tapi kureng lawa dri kasut yg rm29 tuh . warna black + garisan pink . bila pakai dengan seluar forest line pink nih . Sedondon pulak ! HaHaHa . Frist keyh beli kasut sukan . HeHeHe . 2 things dah beli . so . dah boleh cross list dah . but another ... ooppss ! another pulak .. padahal banyak lagi kne beli . bab surat2 or lampiran nk gi dftar da siap . tinggal susun + sain ketua kampung . Ngeh3x ! bukan excited tpi nak elakkan ayah aku bising . Baik beres kan cepat2 . Bab shopping bagai tuh . Tunggu duit turun dari langit . Oppss ! sampai sudah ler x shopping . Tunggu duit dari ayah aku . *actually duit tuk beli barang2 nih pada ayah aku . duit gaji aku kerja . adelah dlm rm400 ayah aku gne ritu . tuh yang tggu ayah aku dptkan duit tuh . HeHeHe . pas tuh boleh ler shopping2 . Yang jadi driver mesti abang aku . Peh ! kene ketuk ler aku nanti *psstt ( ketuk = belanje ) . naseb badan ! HaHaHa .

okeh laa ~ see again !

Saturday, May 4, 2013

wajah baru laa~


hai ! perasan x semenjak dua menjak nih aku rajen nak update blog ? HaHaHa . Itu nama nyer .Waktu terlebih lapang . ngeh3x ! See,blog aku dah wajah baru lar . Semue nih gara-gara tangan gatal nih ubah sane sini . Sudahnya .. haru bin biru aku punya blog .. Naseb baik member class aku ade MIMIE ! syg die lebih lar ! HaHaHa . *actually ex-classmates tpi xnak ar ex2 bagai uh .. once classmates ! forever jdi classmates keyh ! HaHa . Apepon a big thanks to her . Law boleh nak kiss pipi die yang chubby tuh .  Alahai~ HiHiHi .   Dan Alhamdulillah aku dapat bljr sikit2 pasal edit sane sini dgn guide Mimie . Thanks sayang . Anyway,lupa pulak . 2 lagu yang tgh berkumandang uh lagu baru tau ! Law xpercaye sila jengah playlist . HeHeHe . Yang first tuh OST My Girl . Alar drama Filipina tuh ! Jasmine and Julian . Second lagu pulak lagu yang besties aku minat . Dia orang kenal lagu tuh pun dari blog aku larr . So,aku decide biarkan aje lagu tuh . And the last one , Forever friend by Fiona Fung . Lagu nih aku baru dapat .Kira cam baru terjumpa laa . Muzik dia pun best . Lirik dia aku like sesangat . That's all ! See again ya !

Friday, May 3, 2013

Just for fun ? maybe !


Life . There are many interesting story and annoying story . The best part of life is being happy all the day but the worst is crying ! wow ! If everyone can only be happy intheir life , it must be so bored . You know what rainbow comes after rain . Rainbow like our happiness .


Being the perfect person is our dream but ! nobody perfect in this word . Everybody make mistake . For sure , they will learn from their mistakes except the one who snobbish ! HaHaHa !
Actually guys ! our problem same but the situation and condition make it different and also how we through it . The point is REDHA ! because it is fate ! Just pray for our strength to throught it . By the way , believe what in yourself coz you shuld know better than eanyone . They judge you from your look so , dont easily feel give up for what they said . Thinks positive !


Love . The annoying story for me but they said it's wonderful feelng ! yukkss ! what ? okay ! i admit it ! For sure , we love something in this world right ? so .. when you love something will you get to be yours or just let it happy by itself ? Let's focs on one ! People !
When we love someone . did you get she / he to be your or let them happy with her/his happiness ? All of this to be answer inyour heart . No one can answer it loud because they will keep silent when the question to be ask .
For me , let him and search for my life meaning . Insyaallah , there will be someone for me . It fate . Allah knows better than us . HE knows our heart . Just pray for the good one for us . Insyaallah .


See ! what I had done ! Practise speaking for sure ! HaHaHa . Anyway this is about our lfe . We need ALLAH . We don't need lover ! We can't live without Allah !
okay ?!


Assalam w.b.t