Tuesday, May 21, 2013

ini hari punya story


hai ! macam lame pulak x jengah blog .. Busy ? agaklar .. *padahal bwu 2 hari x tgk* nak story sal pecah rekod aku ! HaHa .. first time kot hbes skolah nih aku bangun 7 pagi bile x leh solat ..*opps* semue nih gara2 kucing buat dajal kat kueh2 karipap yg aku,mama and along aku buat malam tadi .. Kul 12 tgh malam tau siap ! dah setting baik susun atas meje .. aku pon dah penat ngat nk masuk tido ..sudah nyer aku bace novel pai 4.30 pagi ..dasyat ! *actually smbil tgk kueh2 tuh* abg aku bawu balik dari merayap .. peh ! bebel aku 4.30 pgi .. mrayap mane tah ! lau aku xbukak pintu ..tido kau kat luar ! aku pun tido .. 
aku rase cam baru sejam aku lelap .. aku dah dgr mama aku bebel .. *alahai~ ma..*Kucing buat dajal kat kueh mak aku ... kelam kabut along aku bangun bile mama aku dah bebel2 .. Yg aku .. masih nk smbung tido .. sbb tinggal goreng jek kueh2 tuh .. tuptup* along kejut suh gi kedai ...eh ? 7 pagi kot ! mane ade kedai bukak nak beli marjerin lagi ... keluar jugak aku gi cari kedai .. peh ! sejuk giler beb ! semnjak habes sklah ..mane pernah aku kuar umah jam 7 pagi ..selagi x pacak matahari atas pale .. xbagon2 aku ..2 kali aku pergi balik .. sudah nyer .. mama aku ikhtiar cara lain tuh buat kueh karipap lagi ..Yg aku dah tercongok mengantok .. mama tengah menguli .aku sempat tangkap lentok .. HiHi* 
bising mama aku ..
siap tolong semue ..dalam pukul 11.30 siap semue ! siap kemas sekali .. cam biase ..aku ler kena kemas .. Sampai aku malas nk masak rini .. HaHa .Ayah aku goreng ikan sendiri ..Kih3x ..

Dalam pukul 12.30 ..pakcik aku dtg gtw at mak aku .. mak aku leyh niage kat kedai makan kat darat .. Fuhh ~ ptg tuh jugak kite org gi survey tempat .. and esok ..misi aku nan family aku mencuci kedai tuh .. kasi bersih + clear cam kedai baru ! HaHa .. Sempat agi heh fikir bisnes2 ..padahal isnin nih dah daftar matrik ..Peduli ape aku ..yg penting ini rezki allah .. Bersyukur ..and pas nih kire ade jugak income lain tuk family aku .. selain income dri ayah aku keje sawit + nelayan .. 

alar ..sal dftar matrik tuh ..semue aku dah siap kan ..tinggal beli baju lengan panjg .. sabun2 membasuh.. stok makanan aje blom beli .. dah kemas dah sikit2 masuk beg .. tinggal nak gosok aje bju2 kurung ..and semue dah siap .. don't worry lar .. even kdg2 terfikir sape nak tolong mak aku at kedai ti bila ayah aku ke laut .. akak aku pulak dalam hari .. kesian ..tpi belajar aku pling penting .. so,aku dah urus awal2 ..jdi nyer . nih tolong mama aku dulu ..

tdi mase beli brg2 niage .. dapat msj dri Afiqah .. Dia dah gerak .. hurm .. semoge kite berjaya same2 ..

anyway .. mama aku kate .. kedai tuh name
MK NANA .
Mazlan,Kasmah,Noraisah,Amirul,Nadzirah,Ariffin .
sekian ~

No comments: