Wednesday, May 8, 2013

jari menaip tika hujan turun~


Hai ! see ! ade post lagi . actually hilang kan boring pada saat tengah turun nya hujan . HeHe . okeyh ! Time dah menulis bawu dapat idea ape yg nak di tulis nyer . oppsss * Taip keyh ! HaHaHa . Hujan ditengah malam tanda kasih blablabla ..*oppss ! sori2 .. ternyanyi pulak lagu Bunga Merah Punya . Aku like gile keyh cite nih ! HaHa . Izzue hensem ! HaHa*

Back to story ! nak crita pasal  Kahwin ! HaHa . *gatal jugak aku nih sal kahwin2 nih * okeh! bukan aku keyh ! aku nak persoalkan kenapa dalam banyak2 pertanyaan .. Kengkawan aku leh tanya bab Kahwin . alololololo... rase macam nk gelak puas2 kat situ jugak . Eh ! kowang nih dah hbes skolah fikir kahwin eh ? Dasyat ! HaHa . Tapi yang pelik nyer .. yang single pon tanya benda yang sama kat aku . Alahai~ kowg nih berjanji tanye cam dak2 couple ke weh ! weh! single weh ! xde calon pon ! HaHaHa . 

First question : Kaw nak kahwin umur brape ? 
*aku hanya mampu jawab tunggu capai cita2 maybe dalam 27 or 28 cm uh .. tapi lau da jodoh redha aje lar 


second : Kaw nak husband macam mana ?
*hah ? adushh ! nih yg susah nak ckp nih .. kne list ! HaHaHa . demand tinggi keyh ! hahaah
~ kaya ! ( hahaha . kaya budi bahasa . kaya dgn duit jugak lar .*mata duitan kan? who cares ! HaHaha )
duit2 ! HaHa Ha . best seh dpt duit bebnayak cm nih ..


~handsome ( lebih kepada sedap mata memandang . HaHaHa . tpi lau dah sayang . muka xsiap pon kate hensem btol x? HaHaHa . tapi lau dpt hensem cam izzue islam nih pon okeh gak .. melting selalu ! HaHaHa)



~ kerja tetap like doktor . pilot . arkitek berjaya . ( hah ! yg nih aku prefer pilot ! huaaahh .. lau boleh biar semart cam aaron aziz dlm drama adam hawa tuh . Hahahah. pehh!!! hensem dan smart siot ! )



~ Baik .. pada sikap nye . baik pada agama nye ( hah ! sikap .. ofcoz .. nak yg agak sopan dlm perckpan nyer .. tpi yg rock2 best gak kan ? HahAHaha . baik pada agama ? aku xminx seorang ustaz .. tpi minx seorg imam kpd fmily aku nanti.. disini ingin aku kata kan "don't judge a book by its cover " ..tpi tuh lar aku bwat .. seram weh bile tgk muke2 yg menakutkan.)



~ boleh trima family aku seada nya termasuk perangai aku nih . HaHaHa . ini penting !
*tapi tuh semua sekadar list .. paling aku nak skali ciri2 nyer .. boleh bimbing aku ke arah lebih baik dan ke arah syurga . aku xminx ustaz2 nih . sbb aku pon xlyk kot nak dpt seorang ustaz nih .. hahhaah ..yg pasti Sayang . kira cam nih lar .. syg sampai tua .

third : kau nak buat macam mane perkahwinan .
*ape punya soalan nih weh ? HaHaHa .. gila kahwin ke korang nih . hahaha ..hurm .. aku ? peh ! nak grand2 bagai .. hotl berjuta-juta bintang okeh jugak . HaHaHa . *over kan? layan kan aje * .. tapi pada aku ikot kesesuaian nanti ler .. HaHaHa . yang pasti xnak nyusah kan semua family + kaum kerabat yg len . kira die owg dtg goyang kaki aje. . .



keempat : pas tuh un ...... *aku smbung .. dah! stop sal kahwin der ! HaHaHa . lame lagi kutt *
so.. cepat2 aku tuka tajuk lainn .. HaHaHaHaHa . korang nih btul2 dah maju kehadapan lar .. tapi nih semua angan2 .. semue nk yg hampir sempurna tuk diri masing2 .. tapi andai itu takdir allah .. aku redha .. hihihih ..
see yaa ! merapik ini malam pulak .

No comments: