Friday, June 28, 2013

just for .. whatever~~


Hai ! Nice to meet all the readers again .. 
just want to share a story in KMJ in this week ... Nak tahu ..minggu nih aku pecah rekod sebab tido dlm kul 1.30 to 2.30 PAGI ... gara2 menyiapkan Lab report Physic + Chemistry yg hamir2 buat aku pecah kepala ..as YOu know .. if you think you can do it .. you always can right ? so,finally the lab report already submit .. 
And tadi aku bantai membute in 2 hours .. Tersgt lega ! HaHa ...

Nak share something .. kat sini kite kne belajar tuh enjoy dlm buat keje2 ... sbb lau enjoy ..sedar2 jek kite dah siap .. For me , aku akan stress kalau kerja tertangguh yg byk .. serta kena submit dlm waktu yg same .. S, better jgn suke simpan keje ... lau x dpt buat habes .. buat separuh pun jdi lar .. sbb ti kau org stress and tido lewat pai 3 4 pagi ..and kul 5.30 dah kena bangun .. 5.30 ? haha ..aku kul 6 baru bangun ...

So, nothing much to story .. just enjoy your life when in matric ..At first,you will felt bad ..down .. but .. it just for awhile .. the important thing is try to friendly wif others ....  especially your classmates ..

Update : Atas Katil, Bilik E3.20,Blok Al-biruni,Matrik Johor .

Monday, June 24, 2013

1 month in KMJ ~~


Holla cericola ... ape2 aje laa...
okeyhh !! dah hari isnin ..tapi still kat rumah~ Itu nme nyer sambung cuti akibat jerebu .. Muar dan Ledang di isytihar DARURAT sbb IPU di paras bahaya .. Di sebab tuh lar aku dpt sambung cuti . Selasa ti bwu balik KMJ semula ... Dikesempatan nih lar aku menyiapkan segala kerja2 aku yg x pernah nak siap tuh .. Still dlm proses menyiapkan tutor math + graf question fizik + jotter book fizik ... tggal tuh jek masih under process .. 
FYI !
aku nak cite nih ..permohonan aku untuk tukar modul berjaya ! I got Modul Dua .. membuang bio jauh2 dari hidup aku .dan memahatkan fizik kuat2 .. Fuuh !! aku emg berani padahal bab fizik lar aku slow bagai nak gila .. *I CAN !!!* Aku dalam kelas MD4 yg tersgt happening .. tersgt gila2 .. and aku happy dgn classmates aku yg suka bercakap..and suka menganjing serta mengacau orang .. And aku x hipokrit berada di kelas itu .. Alhamdulillah aku dpt get along dgn die owg .. SYUKUR ...
And die org tersgt lar best !
Roomates aku pulak emg gile2 habes lar .. Akie,Syikin,Ewern (chinese)... We having our fun during speaking London you know .. Aku emg broken english habes lar kan .. HaHa ..bile salah pronouns..kene gelak habes-habesan .. Katil aku nan Syikin pon telah menjadi satu katill.. HaHa.. mase besday aku last week ..die owg smbut ..belanje aku mkn pizza .. Happy being their roomate .. even kecik sikit ati nih sbb lmbt wish .. HaHa .. 

Now,I must strive to achieve 4 flat ! Band 6 in MUET ! 
Jujur lar ..kadang2 rase down giler bile x leh jwb soalan tutorial + x faham certain bab yg di ajar lecture .. rase nak menangis pon ade ... bukan rse lar .. emg nangis ! Tapi kekadang happy bile keje dpt selesai dgn segera and x tangguh2 kerja .. Alhamdulillah ..

Nak tawu ? kat matrik nih aku belajar menangis .. Aku manusia yg susah giler nak nangis ... Tapi semenjak duduk matrik . sng giler nak nangis .. Xdpt jwb soalan tutorial nk nangis. x faham dlm lecturer hall pon nak nangis gak .. I always said to myself that I CAN DO IT ! FACE IT ! THROUGH IT ! ACHIEVE IT !
Doakan aku ye blogger2 sekalian ...

Saturday, June 8, 2013

ting~tong~ting


nih nak share gmbr member class aku mse secondary school yg dpt sme tempat nan aku ..

nih di snap di bilik nora .. 
F3.7
yg tudung labuh tuh bukan satu skolah ..tpi die roomate aman ..budak pt jawa ..she's very funny person ..nih kat bilik aman .
C3.8
before trun masjid ..kat blok C ..


on the way pi masjid .


and yg nih kat masjid ..
kite owg emg jemaah solat maghrib and isyak kat masjid .. HeHe .. 

*yg xsempat nk di snap picture Azna and Farhana ...
Aku : MS11 (nk tuka MD)
Nora : MS15
Azna : MS12 (nk tuka MD)
Aman : MT 7
Syikin : MT16
Fana : MT3
*selama seminggu dah start kelas .. sesi kuliah aku same dengan Azna and Nora .. 

#apepon ! hopefully dapat lar aku teruskan pembelajaran kat matrik .. sbb ritu after kuliah biology .. aku rase down giler .. call mak aku tros nangis2 ..ckp nak kuar matrik .. Nseb baik esok nyer .. aku dah bersemangat balik ... and Aku Yakin aku boleh !!! boleh !!
AZAM !!! 4 FLAT !!!!





Minggu Orientasi at Matrik Johor


Hai ... 27/5 dah lame lepas .. tapi baru rini nak story ..Almaklum lar ..bwu dpt balik rumah and dapat pgg notebook aku nih .. Rindu nak corat coret kat blog aku nih .. 
Alhamdulillah selesai dah pendaftaran kat matrikulasi .. Minggu orientasi pon dah seminggu berlalu .. Kire dah dua minggu lar aku at matrik johor .. and dapat sesuai kan diri ...hehe ..
nih gmbr bilik aku ..

bilik aku E3.20 .. di huni oleh 4 orang .. 3 malay and one chinese ..
asal die owg from jengka,pahang.. segamat and melaka ... dan aku muar ..
and bilik aku nih terletak di blok albiruni ..

budak yg satu praktikum dgn aku and facy azhar ..


yg nih antara budak praktikum yg aku rapat .. raudah and aida ..from terengganu x silap aku .. and lagi sorg Ann .. from penang .. loghat die owg emg lain giler dari aku .. bile die owg ckp laju2 .. fuh !! susah btul nak faham .. HeHe ..
yang nih jadual praktikum aku .. Ms11 .. ade kimia,bio,fizik,math,bi and ko-k ..
and aku dah mohon nak tukar modul .. modul dua ! brani x aku amek fizik and drop bio .. HiHi..maaf.. even aku minat bio tpi aku x suke menghafal ..Harap maklum ..Hoping dpt tukar ..
and ini lab kot aku ! ... mase aku try pakai and tunjuk parents aku .. mama aku kate dah macam doktor daa .. selamba aku ckp *doktor nadzirah*..
ayah aku kate aku berangan ..  sbb aku bukan nak jdi doktor pon .. HaHa ...bukan x berani nk amek bidang2 kritikal tuh ..cume memang x minat nk jadi doktor ! HeHe .. xsuke darah !!!!!