Sunday, August 4, 2013

setitis air mata


hai ! hai ! and hai ! 
lame tak menjengah blog .. ape cerite skg blogger2 sekalian ? cerite skrg mesti hangat akhir ramadhan dgn syawal yg bakal tiba kan ?
btw : nak wish selamat berpuasa untuk berapa hari lagi and selamat menyambut syawal yer ! Hopefully, di akhir ramadhan nih kite dpt pertingkatkan lagi ibadah .. dan dengan syawal yg bakal tiba ..aku nak nyusun 10 jari tgn . 10 jari kaki mohon ampun dan maaf atas salah silap pada semue yg mengenali diri aku nih ..Halalkan yg lebih or kurg yer ..make it zero-zero ..

Pada aku raya tahun nih x semeriah tahun2 sebelom nyer .. sbb tahun nih semue sebok shopping sne sini ..tpi aku nan family busy dgn hal kami msg2 .. aq busy dgn buku ..mama and along busy dgn kedai makan.. ayah busy ke laut ..abg busy keje .. adik aku ..busy men game ! HaHa .. Tahun nih raye kat Muo aje .. sbb dah 2 tahun asik rayekat JB.. kang berat sebelah kang .. memang lar best raye kat JB..pada aku .. tpi pada abg and ayah aku .not happy at all .. tah lar.. mereka x mcm abg sdare and pkcik2 aku yg lain .. mereka excited nak raya ..but abg and ayah aku ..raye nih meaningless giler pada die owg .. 

Tahun nih pulak ..first time jugak ..seminggu lagi nak raya aku bwu balik rumah .. first time dok jao ..igt kan balik dpt happy nak smbut raye ble kat KMJ x beria-ria nak raya ..beria-ria nak balik rumah ade ler.. tapi ... bile balik rumah ... kosong giler rumah nih .. bukan kosg dgn brg rumah ..kosong dgn gelak tawa .. Mana pergi gelak tawa kami satu family .. rumah nih selalu di tinggalkan sbb semue busy .. sbb tuh mse aku balik ..rumah nih tersgt huru hara .. 

Dengan keadaan yg cmni laahh ..buat aku xde mood nak raya .. aku xsuka keadaan cm nih ..sampai aku x minx pon bju raya kat ayah aku even mase kat kmj aku ade call ayah minx baju raya ..bile balik rumah ..x terkeluar pon ayat ..aku tawu ayah aku busy cari duit ..tpi ..mane pergi duit yg ayah kerja pagi ptg siang malam ? pelik disitu .. kalau ayah aku simpan ..alhamdulillah . 

apepon ..i miss the old moment ..

Ya Allah,kembali kan family aku y lama pada aku .. Aq rasa aku macam dah kehilangan family ... Aku xsuka ayah aku yg busy ..pai kat rumah boleh d kira brape jam aje .. aku xsuka mama yg busy kat kedai aje .. kat rumah tuk tidur aje .. aku x suka abg aku yg giler duit and then suka enjoy ... aku x suka diri aku yg iri hati dan cemburu dgn kehidupan kengkawan aku yg semakin senang .. Aku cemburu lihat kwn2 aku yg ade abg and kakak boleh belanje .. bwk jln2 .. and supportive ... aku cemburu !! 
Hilangkan rasa cemburu nih Ya Allah ..