Friday, October 10, 2014

Life UPM


Lame rase nyer x menjengah blog sendiri padahal niat di hati nak bertanya khabar dan mencoret sesuatu kat sini dah lame. cuma mase jek xdapat nak curi . Dan akhirnya aku mencuri masa pada hari jumaat setelah malam tadi tidur jam 4pagi.. bangun 6.30 pagi untuk siap kan Lab report dan setelah puas tido yg kononnyer nk satu jam jek . last2 2 jam gak aku bantai tido sampai 2 kali coursemate aku dtg kejut .. ahaha ..oke stop cite pagi tadi.

Entry Life Upm nih xde laa nk cerita A to Z ape aku buat . just little bit .. As universiti student emg xkan pernah lari dari kesibukan diri mengejar itu ini tapi ! jgn lupa akhirat kne kejar jugak .. Sebab elakkan dari lalai leka .. *aku pon leka jugak. lalai jugak * .. Sebulan start belajar aku busy dgn perjumpaan sane sini untuk libatkan diri dalam aktiviti kolej ... tapi kadang2 niat terpesong woii .. lebih nk dpt merit sbnrnyer .. *astagfirullah* Sometimes aku fikir kenapa nk kumpul merit hanya sekadar nk duk kolej . Xboleh ke duduk jek dalam nih tanpa kene duduk luar . Persekitaran dalam nih lebih selamat rasa nyer berbanding di luar . Sebab maseh dalam komuniti student .haihhh..now aku busy tuk preparation decorate untuk majlis MaSiBu .. it's okay.. sekurang-kurang nyer aku dpt kenal dgn budak kolej aku jugak .. and tambahan dgn abg n akak2 senior yg kdg2 buat kacau jek kat situ .. buat kekok jek ..tapi ! ade gak yg die org tolong . haha

About study .. First sem nih yg berkaitan dengan kos aku just BGY3201 . biologi . Matilanak.. menghafal . benda yg plg aku takot selama nih mase kat matrik sampai aku x amek bio .. hahah .. dan lagi paling  bole bla bile Lab kene melukis gambar pokok sebab  aq da lame x lukis secara real .. tapi kite amek yg positive nyer . boleh jugak aku asah bakat melukis yg berapa nk ada .. haha.. lain subjek yg statistik yg aku geram tuh ..

Course Sains perhutanan .... well dengar jek mesti kate .. belajar ape seh .. buat ape jek .. kerja ape jek ... tapi sebenarnya ,,,aku pon xtahu .. hahahah
so tunggu beberapa tahun lagi aku akan cerita ..
Pasal kerja aku xberapa nk fikir sangat .. sebab aku igt nk further study abroad tuk Master and PhD ..i wanna be a lecturer !! huhuh .. k daahh !! kelas kul 3 .. moh mandi ! ahhaah

No comments: