Saturday, January 31, 2015

Da Move on Ke ??




Hye . Assalammualaikum,
Terasa macam nak melayan blog . Tuh yang rajin nk update post . Oke . 

i'm home 
Currently at my lovely home sweet home . Tamat dah percutian 2 minggu kat JB . sekejap jer rasanyer . Haiihh . xpuas laa .. hihihi . Bila dah kat rumah nih macam biasa lah . berangan bole jadi part time . Kan best kalau berangan boleh dapat duit . Dengan sukarela aku berangan sepuas-puasnya.
Tapi first day berada kat rumah jer aku dah belasah tidur sampai maghrib . Dasyat ! tapi aku start tidur pun lepas asar .so, xde lah lama sangat . 

Dah orang kata tidur lepas asar x elok . boleh jadi gila . Hah ! semalam aku hampir gila sebenarnya . Secara jujur . Entah macam mana aku termimpi kan dia . Selamba jah mimpi dia . masa tersedar . mengucap kejap sebab x memasal mimpi dia . rasa nak gila . padahal baru balik dari JB . tuptup mimpi dia . benci betul laa . Tapi kan masa tengah mamai gila . bunyi phone pulak . group whatsapp "N.A.Z.N" . dapat ler gambar dari Nabilah . Aku fikir dia sent gambar ex dia . sekali aku bukak ! Hah ! terangan gambar dia . Fuh ! apa benda nih? baru lepas mimpi . tros dapat gambar dia . ini gila . berkali jugak aku gosok mata sebab takut salah tengok ke . betul rupa nya .

Nabilah kata aku mimpi sebab aku rindu . haihh . bukan lah . mainan tidur tuh , syaitan datang ganggu. Nabilah suruh aku move on . hmm . lama dah move on . cuma kadangkala aku terkenang . haha .. tapi yeke da move on ? entah lah .. still trying mungkin . 

Malam tdi aku terbukak la diary aku tahun 2013 dengan 2014 . xsangka bertahun jugak cubaan aku tuk move on . tapi gagal . ahhah . belum lagi bukak diary yg tahu 2011 dgn 2012 . agaknya berkali cubaan aku nak move on . haihh . nasib mu laa oii . tahun 2015 nih emg bercita-cita nak move on bebetul . Ada yang cadangkan suruh find someone . tapi serious aku takboleh . aku dah tawar hati dengan kisah cinta . kisah perasaan . kisah hati . cukup-ckup laa aku sakit . Taknak lagi tanggung sakit bertahun-tahun . even ada org nak kenal kan aku dengan org lain pon aku taknak sebab aku tak ready dengan sesape. aku tak ready nak bukak pintu hati aku . aku dah janji . pintu hati ni akan terbuka bila betul-betul sampai waktu aku perlu fikirkan pasal tuh . sampai aku berjaya realisasi kan impian aku . Kalau boleh nak suruh mama dengan ayah yang fikir pasal tuh . sebab nk fokus capai impian aku . 

Alaarr .. aku nih single sepanjang aku hidup . so . i don't care if people said ."x sunyi ke ?" sbb .. sunyi bukan boleh bawak maut pun . Ha Ha Ha . hambar . so aku cuma mengharap kisah hidup aku much better than before . walaupun aku selalu mengeluh . tapi pastikan aku tak give up ! tuh jer ! 

oke laa . salam ukhuwah .

Thursday, January 22, 2015

Bulan Madu Di Awan Biru~~

Tajuk nak gempak . Padahal cuti semester je pon. Ya ! aku berjaya tamat ka zaman bujang . eh ? oke bukan .. tamatkan semester 1 pada 6/1/2015 . *tepuk amai2 sikit*. lols ! siap tarikh aku bagi hah ! sebelum aku jadi sangat lambat . ingin jugak nk wish new year kan ! happy new year babe! hahah . sangat lambat aku wish ! alaa watlexwatpeace ! malam tahun baru aku sedap tidur kot .pukul 9mlm aku da bantai membuta . biasa lar bile sakit menyerang . telan ubat . bermimpi ler jwb nyer .lagi pon mase tu baru habes paper . da kebetulan esok nya xde paper . bahagia amat laa.
Berbalik kepada tajuk . Bulan madu . hahhah . sama ada aku da x bujang lagi or aku bakal bermadu. haha. nope ! dua2 salah ! sesaje jer . konon menghargai cuti ler .. jadi suri rumah . kemas masak semue tuh . hihih . after 2 weeks cuti . hanye memerapkan diri di dalam rumah . tanpa keluar melepak dengan member . terasa macam lifeless doee ! haha . then menukar angin terperap dalam rumah kat uma makcik pulak selama seminggu la kononnya . ha ha hambar . yela . semue cousin aku pi kerja . gila krik krik aku kat rumah . berbual dengan ibu (my aunt) sampai dah habes tajuk . angah (abg sdare) asik main perli2 cakap "muka bosan" haihh . emg bosan pun . malam je dapat gelak dgn ain along . kaco aji . muehhehe . 
*part tambahan*
kenapa ek aku bersikap sikap yang aku sendiri xsuke . kenapa aku rasa sikap aku dah lain . kenapa aku rasa aku kejam . kenapa aku rasa macam aku dah tak pikir perasaan dgn hati org lain . kenapa aku rasa aku takmampu nk kawal kemarahan aku . kenapa aku rasa macam aku annoying. kenapa ! mana datang semue perangai yang aku benci dulu . 

wrote ~ 22/1/2015 
genap atok pergi selama 3 tahun