Friday, August 14, 2015

Bacelor Sains Pehutanan


haii ! baru-baru nih result upu untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat degree or ijazah kan? mesti ramai yang tengah excited takut gelabah nak siap kan barang-barang nak masuk U. ade jugak yang happy gila sebab akhirnya impian untuk masuk U tercapai . tapi dalam pada kita gembira mesti ade yang terluka dan kecewa. Pada yang tak berjaya jangan patah semangat. selagi ade niat nak belajar teruskan . Universiti swasta ade . tapi before that . please buat rayuan dulu . okay guys ! jgn sedih2.

for those yg berjaya diterima, pastikan barang2 semue cukup . hihi .
i wonder how many junior get Bachelor Science forestry. mesti ade yang dapat tapi masih taktau nak pergi ke tak . or ade ke kos nih?

mari akak tak berapa nak senior nih cerita pasal kos sains perhutanan atau kos hutan . student kos nih ade panggilan taw . FORESTER or RIMBAWAN. serious setakat akak belajar selama setahun nih, akan rasa enjoy jugak lah dengan kos akak nih walaupun ramai orang pandang rendah . knpe tak amek engineering. hahaha . i dont like engine ! 

Belajar sgt best . lecturer pon sempoi2 jer . xde strict muke ketat 24hours .xde ! yg ade lecturer yg suka buat lawak. dan ! kita bukan nyer ngadap hutan jer . ade jugak trip bljr2 . yang best tapi bit penat . hello guys ! kalau kite suke sesuatu tuh . kite xkan rasa useless . kta rasa enjoy walaupun penat giler . yelahh ! mgkin stress lahh jugak hafal nama pokok. tapi dont underestimate your ability first before you through it . oke  ! akan nih actually sgt low bab menghafal sbb akan suke kire2 . but i dont want to take Mathematik for my degree . hahha . 

untuk adik2 yang dapat kos nih . kalau mereka kat luar sane gelakkan adik . adik buat taktahu jer . buat muka oh really ? hahah . abaikan aje . yang nak bljr nyer adik .. what if they keep downgrade you? ckp jer !
 "atleast hutan2 kat malaysia nih masih ade yang kesah masih ade yang nak jaga dari manusia yang hanya  guna dan musnah kan hutan tapi taksedar diri !"
 kau sambung lagi .. kau kate . 
"kalau semue nak jadi doktor . kalau semue nak jadi engineer . no one will be forester, teacher , nurse . setiap bidang bergantung antara satu sama lain.so ! kau better diam !" 

hahah . okelah ! junior ! goodluck kat alam U ! remember ! datang university bukan nak melaram bergaya or main ! you come to university to gain knowledge as much as you can. remember ! jangan kejar pointer jer .. kejar jugak pengalaman dan kemahiran insaniah . you will learn later and of course ! kau akan naik muak dgr kemahiran tuh duhai bakal UPMian

No comments: