Friday, May 13, 2016

Tak Layak .


Rasa nya dah lama tinggalkan zaman berblogging nih . Dulu time sekolah selalu jugak update blog tapi lepas habis sekolah makin kurang dan berkurang. Mungkin sebab kekangan masa. Yaaa mungkin tapi nak kata tengah free sekrang nih tak jugak sebab ade je assignment dan kerja yang berlambak. 

Normally, aku akan menulis bila aku rasa aku tak boleh cerita kan sapa2 dan aku tak tahu nak cerita kat sape . Kawan2 tak patot tahu kot. By the way, blog nih bukan dy org tahu pon kan? ahhahah . 

let's start .

hmm . perkara pertama yg aku nak cerita nih pasal hati aku yg berbolak balik nih .Aku sendiri confuse dengan diri aku. I always say to myself jangan perbodohkan diri mengharap pada yang tak pasti tapi entahlah. Mungkin sebab aku terlalu pandai untuk bodohkan diri. hahahah .

Dulu time sekolah, punya lah aku suka sorang mamat nih sampai susah gila nak move on. I keep waiting him without do nothing . Macam tunggu bulan jatuh ke riba . takde usaha langsung. Punya lah bongok stalk dia bagai . Last2 dia dah ade awek. hahahha . masa tuh patah hati ? Entah ! mungkin sbb aq da biasa dgr dia ade awek. Sepanjang aku suka dy pon . dah 3 kali dy tukar awek . aku je bodoh sbb tggu dia . Hah ! sini nampak dah aku punya setia tak bertempat . Aku tak sedar yang aku xlayak pon untuk dia . Well , kalau orang kata semua manusia cantik .. tapi aku? kat luar sana lagiii 10x ganda cantik dari aku or maybe lebih dari tuh . hahaha . low confident here.

Sampai satu tahap aku sangat2 give up dengan penantian aku . Aq tawar hati tahap xnak jumpa dy lagi . xnak stalk dy lagi . Tak nak harap kat dy . Aku terlalu tawar hati . 5 tahun aku simpan perasaan aku kat dia tapi aku tak pernah nyatakan kat dia sbb aku tahu aku confirm kene reject lagipun aku perempuan . aku takkan kejar lelaki . hahah . Masa tuh aku rasa bodoh sangat sbb jatuh hati kat classmate sendiri. Makan hati berulam jantung dia dgn awek dia .. lagi2 bila awek dy pesan kat aku suh jaga dy .jgn nakal2 dgn pompuan lain. HAHHAHHA . habes dgn aku? kat situ nmpak dah awek dy tak pernah tergugat pon dgn aku . sampai percaya habes dekat aku. haihhh .

Nak tahu mcm mana aku move on dgn dy? 
-tawar hati
-kem 2 mggu dalam hutan without teknologies !!!!

Kem nih memang menyelamatkan aku betul dari trus jadi org tak betul mengharap benda yg mustahil. DIsebab kan xde teknolgy . media social . so aku takkan stalk dy . nampak status dy .gmbr dy . phone pon xde . dgn busy kem hutan . aku jadi lupa dy . aku jadi tak igt dy . lagipun kan masa tuh aku tawar hati daaa .so boleh lahh move on ... plus aku ter minat pulak kat sorg senior nih . ahhaha bagos nyer aku minat senior. hahaha . 

at first , aku tak perasan pon kehadiran senior aku nih . bila dah beberapa hari kem baru aku perasan . sbb dy baru tegur aku . mase tuh just suka tgk dy . dy kan comel .hahaha . aku jatuh betul2 depan dia . gilaaaaa lah itu semua . sampai ke hari last dy usik aku jatuh sampai aku rasa tahap annoying gila lah kat senior tuh . rasa macam nak cekik2 je bila dy remind pasal jatuh kat kem bila kat fakulti . haihhh . mula2 aku main2 nak pergunakan dy lupakan orang lama tuh secara 100% . tapiii aku silap langkah . akhir nye aku suka dia jugak . tpi entah . perasaan tuh ade bila aku terserempak dgn dia. bila lama tak jumpe dy . aku relax jer . so pada aku , mgkin aq adore dy as senior aku . MUNGKIN ! tapi eentah .. rasa macam kdg2 aku terfikir dy teringat dy . lagi pun tak elok kacau hubungan org weh . dah lama baru aku tahu dy ade something dgn akak tuh .. 

Bila aku da agak move on dari senior tuh .
aku terasa something yg aku tak tahu dkt one of my friend. Tapi entah . kadang2 rasa macam aku nak berkwan jer dgn dy. tpi bila ade orang cerita yg kawan aku nih suka sorg kwn perempuan aku ni . aq rasa broken heart sungguh . rasa macam kenapa bila aku dah start suka someone tuh mesti rupanya someone tuh suka orang lain. Dari ikot ayat kawan2 aku yang lain.. aku tak layak weh utk dia . Entah lahh . Hina sangat ke aku? Aku memang tak layak ke untuk sape2 . " alahh . takde orang nak pun" that's hurt enough . kau hot . ramai org bersusun suka kau . kau bangga . tahniah sbb kau antara yg pling cantek . 

Sekarang nih aku rapat je dgn budak tuh . entah lahh selesa berkawan dgn dia . dy pon suka tegur aku . dia anggap aku kawan jer . Bohong lah tak pernah berharap yg dia akan suka aku jugak tapi harapan aku selalu palsu . 

aku tahu aku tak layak.