Saturday, June 25, 2016

" aku minat kau sekadar kawan jer "


hari ini aku buat kerja gila ! ye gila ! aku confess dekat org yang aku suka lepas habes paper final exam . tak pernah kot aku buat benda alah nih . but at least aku tahu suka kebenaran nya betul x? yes ! dia anggap aku kawan. dia minat aku sebagai kawan jer. bohong lah tak kecewa . tapi takpe lahh . ada jodoh tak kemana kan? eh? dia memang takde perasaan weh . cara dy jawab pon like he doesn't care at all.

selama nih dia gurau je. bergurau . orang kate kita patot benci org tuh sbb bagi harapan palsu. mainkan perasaan smue tuh kan? tapi aku tak boleh benci dia sbb entah ! xde sekelumit pon benci. 

yang aku harap cuma aku dengan dia always jadi kawan dan sentiasa jadi kawan. dah janji kot kalau dia awkward dengan aku . aku ketuk2 kepala diaaa ! hahahha

i just feel nothing . feelingless.

aku dah di frienzoned kan daa . ahahha gelakk lah wehhh !

Tuesday, June 21, 2016

Dia buat aku KELIRU


si A - Dia
si B - kawan lelaki kelas aku
si Z - kawan aku yg kononnya si A suka
si N - kawan yg tahu perasaan aku


Kalau entry hari tuh aku cerita pasal Tak Layak . Kali nih aku nak cerita Keliru . Keliru ! yes ! aku sangat keliru. Keliru sama ada aku perlu confess perasaan aku dekat dia atau tak. Tak sangka aku betul-betul suka dia bila aku dah puas dah cuba mengelak suka dia. Banyak kali aku tepis perasaan nih since ramai kawan aku kata dia suka kawan aku. Dia excited bila jumpa kawan aku. Sumpah weh aku banyak kali tepis perasaan nih tapi tak boleh sebab dia sendiri bagi ayat manis, Ayat harapan. Dia kejam atau aku yang kejam sbb tak tepis semua ayat-ayat dia? aku keliru dengan sikap dia , aku tertanya -tanya .

everything start bila aku dah yakin gila lah aku boleh tepis perasaan aku kat dia. Semua mula bila kawan lelaki kelas aku kata dia ade tahu rahsia aku tapi dia still sorokkan sampai sekarang. hint yang dia bagi hanyalah " benda nih kau kena bersaing dengan kawan kau sendiri". aku punya lah beria nak tahu sampa kawan aku nih suruh aku tunggu habis belajar which is aku kena tunggu lagi dua tahun .wow ! at first dy taknak bagitahu langsung rahsia aku sampai bebila.. dan tetiba mention masa dalam kelas. Bila dah macam tuh, aku buat taktahu. aku cuma terfikir kawan aku nih tahu ke aku suka si A nih. Yelah semua orang syak si A suka kawan aku si Z. so maybe si B nih tahu pasal aku suka si A lah kot. aku biar jer

Masa tuh dalam kelas tunggu lab assist untuk guna komputer. Aku duduk melepak dengan classmates aku yg lain. Masa tuh si A nih boleh cakap " aku suka tengok Azie" secara tiba-tiba bila kawan kelas aku kata si A ni kejap toleh kanan. kejap toleh kiri. Aku memang dah awkward habes dah bila dia kata macam tuh. nak cover awkward aku cakap lahh " kau jangan kanggggg" hmm but he keep silent and buat muka batu dia. And time tuh lah kami dapat tahu lab assist tuh xjadi datang. so kami decide turun tuk join kawan2 yang lain buat calculation. Malangnya kerusi tak cukup so si A nih ajak aku buat kat luar calculation tuh . Aku tak sangka pulak akan duduk berdua dengan dia je sbb aku ingat si B akan ade sekali since die org rapat. Time tuh memang aku relax jer sbb classmate kan .. xdelah segan nak mampuhhh . cuma time berdua tuh duduk sebelahh aku tanya dia suka si Z ke. Jawapan dia " si Z comel kan?" ya rabbi dalam hati aku rasa nak hempukk je mamat nih . dia kata si Z nih baik. dia tak layak. hmm entahlah gaya cakap dia macam ade perasaan kat si Z tuh. Masa nih aku memang nak tepis je perasaan aku since dy kata macam tuh walaupun last2 dia marah aku sbb tanya soalan macam tuh. Aku ada tanye dia kalau habes belajar nanti mesti dia lost contact dgn aku. tapi dia jawab nanti dia datang lah rumah aku .. dia kata dia datang sbb aku nak kahwin nanti. aduhh haiiii terdiam aku.

billa si B dengan si N nih datang usik aku dgn si A nih , aku punya lah malu . cumaa yang buat aku tertanya-tanya si N kata masa si B nih usik, si A nih tersengih-sengih jer dan mereka berdua main mata macam ade something. situ aku mula rasa pelik sbb bila si B ni tanya nak balik ke tak dekat si A, si A nih boleh ajak aku balik sekali . haihhh .. nampak macam aku teranggap lebihkan?

aku jadi makin rapat dengan si A nih sbb bergroup dgn dia untuk projek satu subjek nih. Masa nih dia banyak sebut demi aku. untuk aku sampai satu tahap tuh aku geram dengan dia, aku tenung diaa. satu ayat dia " apa azie tengok aku gitu" sumpah aku terdiam time nih . terpandang lama pulakk hoiiii. 

everything changed time satu event besar kami kene handle. Dia assistant aku. well org tulang belakang aku. time nih memang aku rapat gilaa dgn dia. dia sangat sweet wehh , sampai aku tak bole tepis lagi da perasaan aku dekat dia. sbb aku tebuai dgn drama manis dia. cuba bayang kan . dy kaco kau . sweet dgn kau. bila tunjuk good , dia bagi kiss pulak tuh .opps kiss dari jauh oke . mase tuh rasa macam oh mann ! why you do this. ade sekali tuh kami ckp pasal sayang. aku pernah tanye dia " habes aku, kau tak sayang?" you know what . dia diaaaammmmm jerr time kau tanya macam tuh. bila aku kate aku gurau .. dia bole kata " aku tak cakap pape pon". apa maksud nyer tuhh ! sumpah aku tak tahu. yang aku tahu dia tak boleh lawan mata dengan aku. dia mesti kalah.

bila dah hbes event, semua kaaroke lahh .. tapi one of my classmate request nak si A nih nyanyi . dia boleh cakap " aku nyanyi sbb terpaksa atau sebab azie jer". why he said that !!! dah lah nak panggil kawan aku terpanggil nama aku . si N ade kata, masa aku heboh dengan mic. he smile while looking me. i don't know. Petang tuh lepas dia mandi sungai dengan basah-basah datang dekat aku dengan gaya nak peluk aku kata aku rugi sbb tidur x join dia mandi sungai. Tahu tak dia handsome dan aku sangat terbuai time tuh . sumpah ! aku memang tak boleh nak elak lagi perasaan aku. dia siap ajak main basikal berdua. kau rasa? aku syok sendiri ke?

waktu makan malam, he keep teasing me sampai satu tahap kawan kami kata dia dah jadi tabiat nak kacau aku . when i said " kang jangan suka usik aku ,kang kalau aku takde macam mane?" dia boleh jengil mata dia dekat aku .. macam tak suka aku kata macam tuh. tolong lahh . kenapa dia nak main2 kan perasaan aku. 

when everything end.

kami ade presentation untuk projek subjek. isu berbangkit pasal baju yang dia pakai. kawan kelas aku mintak baju tu dekat sorang lagi kawan lelaki kelas aku.. and you know what dia boleh kata " azie nak baju nih? meh belah dua. kongsi satu baju" . dia yang bagi harapan atau aku yang perasan? and then masa bosan dgr orang present. mereka borak lah sedangkan aku khusyuk whatsapp kawan baik aku. dia orang cakap pasal minat-minat ape tah tetibe si A nih boleh cakap " aku minat azie". gila tak terkejut weh aku dengar benda alah nih .. bila aku tanya apa sbb acah-acah tak dengar. he said " kalau tak nak dengar takpe " .. then aku tak puas hati dgn apa yg aku dengar . aku tanya kawan lelaki kelas aku ." DIA KATA DIA MINAT HANG" . see ! betul lah ape aku dengar . tpi yang aku sakit hati dan geram . bila aku tengok dia .. dia boleh buat muka bodoh .muka batu dia macam dy tak cakap pape sambil main phone. arghhh sumpah aku geram ! dia nak mainkan hati aku ke? 

you know what si B nih kawan baik si A nih . kalau betul si B nih memang tahu aku suka si A . bohonglah kalau si A nih x tahu kan?!! argh ! sumpah fed up !

bila nak balik kelas . dia boleh pulak main tarik2 beg dengan aku. hampir tergolek weh . aku pun kejar lah dia balik .nak balas dendam acahnyaa ..tapi dia boleh kata dia tak buat dan aku perasan !! peh sentap . kami gadoh and ade sorg kakak nih kata " ehh budak berdua nih . aku kahwin kan jugak nanti" aku diam jer tpi dia bole jawab " ape akak nih belajar tak habes dah fikir kahwin" . dann aku pon said goodbye dekat dy sbb nak balik .. and si N nih kata dia senyum belagak dekat aku . siot betul !! 

aku nak tnye aku perasan ke? aku ke yang biar diri aku jatuh hati dekat dia? aku ke? aku dah banyak kali tepis tapi still tak mampu. sampai aku buntu. roomate aku suruh tanye dia dan terus terang dekat dia tapi mampu ke aku? mama pon suruh benda yang sama . i don't know !! aku takot kalau aku perasan jer selama nih . aku xnak lepas aku bagitahu aku suka dia .semua jadi awkward. selama nih kalau aku ade hati dekat someone aku simpan jer . i wont tell that person. tapi kenapa yang ini buat aku nak bagitahu dia tanya dia.. i really what to ask him stop making me fall in love with hime if he not have any single feeling with me. i'm hurt . 

gigih jugak aku sorok kan rahsia aku dari kengkawan aku dekat sini sampai kena cover sehabis terukk . benda tak pasti. aku tahu kalau aku cerita mesti dia orang gelakk .

so guys? what should i do? confess or diam jer sampai bila-bila?
atau pun tunggu je action diaa?