Saturday, December 31, 2016

The 366 day of 2016


Counting another hours to welcome 2017 ! welcome 2017 and have a good year perhap. Tak sangka kan sekejap jer masa berlalu dan akhirnya aku bakal naik lagi setahun walaupun x official . 22 years tapi terasa macam kecik dan budak-budak lagi . Yaa semua orang excited tengok bunga api nak sambut new year tapi aku mcm biase mereput dalam bilik mengadap note2 sbb tengah final exam. HAhaahah . Cuma sekarang nih lari kejap ke blog. atleast xde lah hambar sangat kan aku mengadap note beria buat otak stress jer. So take a chill man ! haahhaaha

Harapan 2017? 
nothing much . yang penting aku nak jadi lagi baik dari tahun sebelum nih. Well i hope i could make some changes and improve my own self. Aku nak jadi lagi happy . aku nak bahagia atas diri aku sendiri tanpa sebab dari sape2 . Aku bahagia kerana diri aku sendiri. Cukup2 lah aku banyak menangis mase 2016 . Too much things make me cry and i super duper annoying with my own self. Now, 2017 aku nak sentiasa happy . senyum . ape pon yang datang . aku kene lagi kuat and berani hadapi semua tuh . Yang paling pasti aku nak move on. Ya ! aku kene belajar lepas kan benda yang buat aku sedih or overthinking sbb macam mana nak bahagia kalau aku still hold on pada benda yang beri sakit? Enough kejar cinta manusia. Kalau tiba masa nnti . cinta tuh datang? datang lahh . Kalau betul dia jodoh aku . yang Allah ciptakan untuk aku. aku yakin dan pasti Allah akan hadirkan dia pada masa yang tepat . xcepat atau lambat. In shaa allah. Lebih baik kejar cinta Allah kerana Allah tidak pernah akan mengecewakan kita. Dia CINTA yang SATU. Cinta yang paling agung dan Cinta hakiki. Moga dengan kasih sayang dan cinta yang aku kejar dari Allah itu mampu mengubat luka dalam hati aku dan menggantikan dengan seribu kali kebahagiaan yang aku harapkan selama ini. Kadang-kadang aku sedar. aku terluka sebab Allah nak sedarkan aku supaya kembali bergantung harap pada nya . mungkin aku terlalu meletakkan harapan pada manusia padahal Allah yang patot aku letak semua harapan. Syukurlah jika kelukaan ini buat aku kembali pada cinta yang satu ini. Moga tahun 2017 nih aku dapat selesaikan Final year project aku dengan jaya nya. Deanlist untuk 2 sem nih sebelum Latihan Industri. Aku dapat lesen motor P yang belum selesai lagi tuh . Solat penuh 5 waktu on time NO delay ! Lebih yakin dalam suarakan pendapat. Lebih rajin . Aku harap jugak aku dapat asah bakat2 yang selama ni terpendam . bukan bakat nyanyi or ape .. bakat dalam memimpin . Dan last but not least, menjayakan misi member2 aku iaitu "AZIE 2017" . 

Haha . AZIE 2017 ialah
Azie yang berpakaian girly. blouse palazo . skirt . make up maybe? ahhaha
so xsalah kan sis mencuba pada umur sis yang makin meningkat nih .
Peh ! noob giler umur 22 baru nak bljr pakaian perempuan ayu . Kalau tak selama ini .orang sebut azie . Ye ! Azie yang kecik berseluar jeans berkasut sneakers dan tshirt serta tudung bawal / shawl .

So have fun 2017 .
thanks 2016 . You teach me lot of things. And i wish i have learnt for my goodness. 

 I won't wait anymore. If we are meant together . we will meet one fine day. ( Azie.2016)



Tuesday, December 20, 2016

Rindu ke?

rindu ke aku kat dia? Kenapa perasaan nih makin kuat? aku tak patot rasa semua nih sbb aku dengan dia hanya kawan. kawan ! aku benci diri aku sebab aku mengharap yang dia akan suka aku padahal semua tuh khayalan dan angan-angan aku. kau siapa azie sampai dia nak ingat or kesahkan kau? kau jangan perasan okeh ! 
kenapa aku perlu rasa camnih dekat dia? sebelum nih tak pon. mungkin ini effect camp kot. yelah kat camp hampr 24 hours ngadap dia kecuali waktu tidur je tak. nih baru 4 hari x jumpa .aku rasa macam xkena. Esok pagi dapat jumpa dia sbb nak settle assignment wildlife. arghhhh . xnak jumpe dia nanti lagi haru hati aku. Ya allah tolong lahh aku.. buang perasaan nihh

aku asyik mimpi dia je wehh !! arghhhhhhh
Hari tu on the way balik rumah. tidur dalam bas. bangun tidur dapat whatsapp dari dia. Dia tanye pasal kerja je pon. tapi aku punye senyum kalah dapat sejambak bunga. mana tak senyum dapat wish selamat bercuti . haihhh .
ape nak jadi nihhh . Tolong lah azie fokus study . nk final nihh !!!!

Friday, December 16, 2016

Kena gossip lah pulak

Hari ini aku baru habis wildlife camp yg berlangsung selama 5 hari. Yeahh finally berjaya menamatkan semester 5. boleh fokus untuk final exam je nih. Dalam tak sedar lagi 3 semester nak habes. 2 semester utk FYP and 1 semester Latihan Industri. Moga Allah permudahkan segala urusan dan perjalanan untuk menamatkan belajar and dapat segulung ijazah yang boleh buat mama ayah tersenyum gembira. Dengan harapan boleh dapat kerja yang sesuai dgn bidang belajar lepas hbes nanti. 
Berkaitan kem wildlife nih ade benda yang buat aku tergelak beso selain kegilaan coursemates aku. Tak sangka aku rapat and boleh je masuk dengan semua coursemates aku. Ape yg kelakar nya?
 
" Azie dengan Si A tuh ade pape ke?"
walaupun pertanyaan ni tak pernah dengar sendiri kat telinga aku, tapi ade orang yang sampaikan sehingga lah kedengaran kat telinga aku. Agak kelakar bile coursemates aku fikir aku dengan dia ade pape sampai kan satu kelas tertanya-tanya. Mungkin sebab aku satu group dengan dia, rapat and selalu berdua. Yela buat kerja sama2. Jalan sama .mungkin itu kot sebab dia orang fikir macam tuh. Jujur ah aku perasan jugak aku byk jalan dengan dia. Tapi bukan aku yg terhegeh dekat dy. benda itu tanpa sedar. Sampai kan groupmate aku kate " aku kat tepi si A tapi azie jugak yang dipanggil nya"
hahahaha . how should i know he keep asking me to follow him sbb aku jenis . org suruh aku follow je. No objection lagi2 kerja dalam hutan. 
Dan paling aku tertanya-tanya. one of my groupmate said
" Azie dgn si A tuh bukan time nih je kan dy org rapat. rase nye lame daa."
" si A and azie tuh macam masing2 ade perasaan lah"
" Dia orang tuh macam ade peluang je nak bersama"

 and me be like OMG !! walaupun aku x dengar sendiri depan2 dan orang yang cerita dekat aku. Nak letak harapan takot. so i just let it be . biar je lahh .. jgn nak berbunga sangat.. Kami kawan je. 
Tapi kalau berdua dengan dia aku memang x rasa pape. kite orang bukan byk ckp sgt. ckp pasal study. life fact. haihh entahlahh .
kalau betul dia ade simpan perasaan kat aku jugak . xpelahh
ini kalau masih kena friendzone .. Naya je nak hadap patah hati lagi .
Ini dah study week . xde jumpe dah . 
Jumpe time nak jawab final exam je lah mampu.
rindu ke? entah!! hahaah