Saturday, December 31, 2016

The 366 day of 2016


Counting another hours to welcome 2017 ! welcome 2017 and have a good year perhap. Tak sangka kan sekejap jer masa berlalu dan akhirnya aku bakal naik lagi setahun walaupun x official . 22 years tapi terasa macam kecik dan budak-budak lagi . Yaa semua orang excited tengok bunga api nak sambut new year tapi aku mcm biase mereput dalam bilik mengadap note2 sbb tengah final exam. HAhaahah . Cuma sekarang nih lari kejap ke blog. atleast xde lah hambar sangat kan aku mengadap note beria buat otak stress jer. So take a chill man ! haahhaaha

Harapan 2017? 
nothing much . yang penting aku nak jadi lagi baik dari tahun sebelum nih. Well i hope i could make some changes and improve my own self. Aku nak jadi lagi happy . aku nak bahagia atas diri aku sendiri tanpa sebab dari sape2 . Aku bahagia kerana diri aku sendiri. Cukup2 lah aku banyak menangis mase 2016 . Too much things make me cry and i super duper annoying with my own self. Now, 2017 aku nak sentiasa happy . senyum . ape pon yang datang . aku kene lagi kuat and berani hadapi semua tuh . Yang paling pasti aku nak move on. Ya ! aku kene belajar lepas kan benda yang buat aku sedih or overthinking sbb macam mana nak bahagia kalau aku still hold on pada benda yang beri sakit? Enough kejar cinta manusia. Kalau tiba masa nnti . cinta tuh datang? datang lahh . Kalau betul dia jodoh aku . yang Allah ciptakan untuk aku. aku yakin dan pasti Allah akan hadirkan dia pada masa yang tepat . xcepat atau lambat. In shaa allah. Lebih baik kejar cinta Allah kerana Allah tidak pernah akan mengecewakan kita. Dia CINTA yang SATU. Cinta yang paling agung dan Cinta hakiki. Moga dengan kasih sayang dan cinta yang aku kejar dari Allah itu mampu mengubat luka dalam hati aku dan menggantikan dengan seribu kali kebahagiaan yang aku harapkan selama ini. Kadang-kadang aku sedar. aku terluka sebab Allah nak sedarkan aku supaya kembali bergantung harap pada nya . mungkin aku terlalu meletakkan harapan pada manusia padahal Allah yang patot aku letak semua harapan. Syukurlah jika kelukaan ini buat aku kembali pada cinta yang satu ini. Moga tahun 2017 nih aku dapat selesaikan Final year project aku dengan jaya nya. Deanlist untuk 2 sem nih sebelum Latihan Industri. Aku dapat lesen motor P yang belum selesai lagi tuh . Solat penuh 5 waktu on time NO delay ! Lebih yakin dalam suarakan pendapat. Lebih rajin . Aku harap jugak aku dapat asah bakat2 yang selama ni terpendam . bukan bakat nyanyi or ape .. bakat dalam memimpin . Dan last but not least, menjayakan misi member2 aku iaitu "AZIE 2017" . 

Haha . AZIE 2017 ialah
Azie yang berpakaian girly. blouse palazo . skirt . make up maybe? ahhaha
so xsalah kan sis mencuba pada umur sis yang makin meningkat nih .
Peh ! noob giler umur 22 baru nak bljr pakaian perempuan ayu . Kalau tak selama ini .orang sebut azie . Ye ! Azie yang kecik berseluar jeans berkasut sneakers dan tshirt serta tudung bawal / shawl .

So have fun 2017 .
thanks 2016 . You teach me lot of things. And i wish i have learnt for my goodness. 

 I won't wait anymore. If we are meant together . we will meet one fine day. ( Azie.2016)



No comments: