Saturday, March 18, 2017

I just don't understand


Hati manusia sentiasa rasa ingin disayangi bukan hanya menyayangi, dicintai bukan hanya mencintai. Siapa yang taknak rasa semua ini? Mesti takde kan. Kawan ada tanya " taknak bercinta ke?" 
Nak bercinta macam mana kalau calon pun takde. Opps ade calon cuma calon tuh xnak dgn aku. Hahaha . so sad . Yelah, kita nih siapa. dah lah pendek . rupa pon x berapa nak ada, mulut kepoh, kuat membebel. ahhahaha

Tentang dia? Haha . orang yang sentiasa buat aq tersenyum sorang-sorang padahal xde benda pon. I don't know. People assume he has feeling on me but i don't see any act from him. Xde action pon weh. Orang kate kalau lelaki ada hati dekat kita, dia akan approach kite. but kawan aku kata dia tuh jenis pemalu dan x reti nak approach orang. Hahaha . Then aku nak assume ape nih? Masih tunggu dia. Satu kelas membahan aku dengan dia sebab kita org rapat and sweet. Eventho buat kerja sama2 but still mulut dua2 ngomel . bebel. Orang kate perfect combination lah gitu. cehwahh . Sampai orang semua gossip kan aku dengan dia. Kate nye aku dgn dia ade pape. but nothing sebenarnya . Kawan kelas jer .

jujur weh kadang2 aku xpaham dengan reaksi dy. cara dia . I just don't know. bila time aku kesah kan dia . beri perhatian dekat dia. Dia macam xsuka. Tapi bila aku mula ignore dy . Aq rasa mcm dia try tarik balik perhatian aku. Mainan perasaan aku sendiri ke nih? 

Yes ! everyone kate aq paling rapat dgn dia. Dia paling byk communicate dgn aku. Aku paling dekat dgn dia,  but i don't see it ! yang aku tahu. bila part kerja yes ! memang kite org agak rapat. Bila luar dari skop kerja . Macam kawan kelas biasa je aku layan dia. Bila dtg kelas tersaing. dy org kate aku dtg same2. what the hell. Dia org buat perasaan aku lagi terok kot.

Lagi2 waktu lab. memang lah kite org buat berdua. mase tu pon secara kebetulan jer. Aku duduk sebelah member lelaki kelas aku (yang before this org kate aku suka mamat nih padahal tak pon). Aku duduk sorang kat komputer tuh. Yang x de komputer tuh akan kongsi lah dgn member masing2. Tetibe dy datang. "EH nak duduk dgn azie lah" tpi before this dy masuk je lab tuh teros pandang tepat kat aku yang tgh bluurrr nakharomm. haha . SInce dia nak kongsi Komputer dgn aku. xkan lah aku nak biarkan kanan dan kiri aku lelaki. so i asked him to change. DIa duduk sebelah member kite org tuh . and aku duduk sebelah dia. Yes mula2 memang rasa macam betul ke apa aku buat nih . kawan2 baik aku da da start membahan dalam group kate nyer aku bahagia. celah mana bhai aku bahagia . Sebelah dia, aku relax macam xde pape je weh. rasa pon lekkluuu gituu. Tapi buat aku terdiam bila nama folder. Aku suruh dy letak nama dia jer . nickname lah. Then dalam proses amali tuh. I just thinking about . Camna nak buat report kalau dalam screenshot tuh nanti nampak nama dia. Hahaha . Then aku pon cakap dgn dia yang aku terfikir something. So dy pon tnye ape yg something tuh . Aku ckp lah pasal nama folder tuh . Selamba dia kate . nama kita senang je . tukar jer huruf * tuh . . and i was like oke .ini kali keberapa entah dia kata nama kami senang tukar. 

Walaupun aku hati kat dia tapi kalau part annoying . sorry sis memang x boleh .avoid. Ade one day tuh, mood sis rasa berterbangan nak makan orang . pulak tuh mulut dy potpetpotpet , merungut . Tapi sis malas nak layan. sampai orang lain semua cakap. ape yg bising sgt mulut dia tuh . i just . hah? entah . teros aku cakap kat dia. kau cakap apa tadi? sorry terpekak secara tiba2. bila kau membebel jer aku terpekak. haha and barulah dia diam secara aman nya mulut dy tuh. Hahaha. kawan2 aku kata aku berdua dgn dia sangat sweet , sweet celah mana pon aku xtwu setakat buat kerja berdua gituu. Tapi yang buat aku tergelak bila dia kena bahan dgn member lelaki kelas aku yg aku kate duk sebelah aku sebelum nih . yelah . Dia pergi cakap . " masuk lah dalam folder kita ." KITA ? wow . teros kena bahan dgn member lelaki kelas aku tadi . hahaha . padahal nama dia kot . bukan nama kite org . haha. 

Panjang betul aku cerita kan . hahha entah lahh . aku sendiri xtwu kalau aku cerita pasal dia mesti beria . hahah . Susah nya aku nk berhenti berharap dekat dia weh . susah nya !!!!! Lately, asyik mimpi dia jer sampai rasa fed up dgn tidur sendiri. hahah

Lagi kurang setahun dpt jumpa dia dan mungkin lepas nih LI dan akhirnya dengan hidup masing-masing. Kalau ada jodoh . in shaa allah