Monday, April 17, 2017

Expectation people kill me


Aku datang lagi dekat sini kalau aku nak membebel panjang ape yang ade dalam hati dan fikiran aku. Ye jam da 3.40pagi dan aku masih tak tido sebab tak mengantok and aku menyiapkan 2 report. so mission mlm nih berjaya sebab 2 report settle. esok sambung report lain. Yang lain enak dibuat mimpi aku masih mengadap laptop . Lebih suka menaip blog waktu roomate aku tido . manusia kadang2 perlukan space untuk diri sendir berfikir dan refleksi diri. So here i am . i'm searching for my self here . mencari diri sendiri dalam luahan kata. Kalau dulu ade diary bagai . zaman sekolah ,sekarang rase tak selamat nak menulis dalam buku sbb end up kalau org terjumpe buku tuh . habes hancur segalanya. Blog? kawan aq xde tahu pon. dan dia orang bukan jenis layan blog

So apa patot aku luah dulu ek? hmm meh kite start dengan tanggapan budak lelaki kelas aku. Selama nih aku ingat budak perempuan kelas aku je yang berkata sakan pasal aku dengan dia. yelah perempuan kan kalau bab gossip bagi la kat dy org. About budak laki kelas aku tuh . ade sorg nih kate yang aku nih try utk attract si dia. member aku tu kate nampak lah effort aku rapat dgn si dia. Hahahhahahaha . good job nadzirah sbb kau da hampir kantoi dengan budak lelaki. What the hell ! aku dalam kelas tegur si dia pon hanya sebab kerja . klu xde pape . langsung aku x tegur. tapi sampai ade member lelaki kelas aku kate gitu. Mane aku dgr cite nih . kawan aku cakap waktu dy borak dgn member lelaki kelas aku nih. Since aku da rase cuak, aku pon cuba lah jarakkan diri aku dgn si dia. ignoring him. keep distance. but unfortunately it's failed ! tahu sebab ape failed? sebab dia ! grrr . weh . aku menjarak , dia mendekat . rase macam nak cepuk je mamat sekor nih. bila aku ignore dy . dy duk tegur2 aku . cari pasal sedangkan aku langsung xde mood nak menegur dia. lagipon this week mood aku tak berapa nak betul . so aku pon melayan kan mood aku dengan cara utk ignore dy. 

time aku ignore dy . try to move on. tetibe dy tercall aku lah pulak . jadahnya . DIa ! orang yang takkan call member perempuan dia . kalau hal penting pon hanya whatsapp weh . call? haha sgt dy nak call member perempuan. ini yang aq perhati kan dari kawan2 yg lain laa. so aku jadi gelabah ayam bile tetibe tertera nama dy call aku. aku teros terkaku taktahu nak angkat or tak sbb mase tuh aq dgn member aku. tpi angkat jelah mane tahu penting. what the hell . call tapi x berjaya . dgr bunyi bising je . huk aloh , dah kenapa budak nih bazir kredit. so aku pon mengalah lah whatsapp dy . tanye tercall or emg nak call? dan dia jawab hehe sorry tertekan. and i was like . *bluetick* je lahh . ahhaha xpayah reply sebab xde keperluan !

Ignore dy masih berjalan tapi sampai satu kelas . dy nak masuk group aku. hah ! kau rase boleh aku aku ignore dy bile da satu group? bole ke tak? haihh . memang hancur musnah punah mission aku nak jauhkan diri dari dia sikit. malangnya tak boleh langsung ! Dah satu group . pulak tuh duduk berhadapan. haha sgt weh haha sgt. paling sis emo dy dok pandang sis . sikit2 toleh muka sis . sikit2 toleh lagi . boleh kot toleh muka member group lain. mase tuh aku just anggap lah yang dy xpandang aku pon jgn nak perasan sangat ! hah . then malam nyer tuh . member satu group cakap dy perhati jer yang si dia banyak kali pandang aku. damn ! benci wehh perasaan gini. letih ! xnak harap lebih. balik kelas tuh lah elok je dy bye aku dgn lembut nyer , tak guna ,tergugat hati aku . haihhhhhh

teros sis rase emo terokkk sebab dia tuh ENTAHLAHH . susah nak cakap. 1 more thing, waktu balik amali. semua orang usik dia sbb ikot jalan jauh . well jalan tuh emg tujuan aku sbb aku nak antar proposal kat pejabat fac. Then dy tuh yang follow je aku sbb dy tgh bace proposal aku. tapi aku gembira sbb aku dapat pukul dy . eh tak beg dy byk kali. actually lepaskan geram tuh . hahha. tapi aku pelik kali nih dy redha je beg dy kene pukul dgn aku banyak kali. selalu nye mulut dy membebel taw. tahap pasrah lah tuh kene pukul dgn aku. so mase jalan tuh budak nih bahan lah yang dia ikot sape tah gitu .. then dy boleh jawab . mane ade ikot sape .. ikot suara hati jer . mak aih statement berani mati . kecoh kena bahan .  budak nih usik lahh dah tahu da suara hati dia siapa.. untunglah suara hati satu fac. aku? aku buat xtwu dan teros masuk pejaba fac. AHHAHA lari lah wehh . nnti dengan aku kena. budak nih da lah kuat membahan. takguna !. then mase kat tempat parking motor dy . terbuat muka awkward pulak masing2 . ahahha .

And last nih . i don't know my classmate keep asking the same question to one of my close friend.  azie dgn tuuuuu ade pape kan? dan classmate sis tu kate si dia tuh yang try aku . ade hati kat aku sbb kite orang rapat. ahhaahahahahahhhaah . padahal classmate aku tuh da penah tanye aku . dan aku da penah jawab yang aku dgn tuuu TAKDE PAPE ! haihhh . tpi classmate aku tak percaya dan dy org expect aku and si dia dalam diam dan senyap .
so aku buat keputusan . malas nak layan . malas nak jawab pape . biaq pi lah depaa. malaih nak pikiaq. hahah


No comments: